Helyi hírek 2014. július 26. 10:31

Zsani elérte a célját a Miss Hungary 2014-en

Képgaléria
Zsani elérte a célját a Miss Hungary 2014-en
Hét perc alatt át tud öltözni sminkeléssel, hajigazítással együtt, és népviseletben érezte magát legjobban

Mosolyogva, felcopfozva, egyetlen csepp smink nélkül érkezett a megbeszélt találkozóra Tímár Zsanett (18), a 2014-es Miss Hungary 5. helyezettje

– Nem a korona volt a célom. Amikor kettesével kiestek a lányok, és egyre fogytunk a színpadon, szerettem volna minél jobb helyet elérni, bekerülni a top 8-ba. A szüleim is így értékelték kívülről, és én is így soroltam be magam. Ismerem a tükörképemet már 17 év óta, de inkább írjuk 18-nak, mert mindjárt annyi leszek.

Egymást milyennek láttátok a színpadon, öltözőben, sminkkel, smink nélkül?

– Nagy meglepetés nem ért senkit, hiszen volt alkalmunk az alaposan megismerkedésre, szemrevételezésre, és rangsorba helyeztük magunkat, Több volt a visszahúzódó lány, mint az ellenkezője, barátságok szövődtek, tartjuk a kapcsolatot azóta is.

Milyen érzés volt mindig bent maradni a fogyatkozó csapatban?

– Úgy tudom, hogy közel 1000 jelentkezőből hívták be azt a 300 lányt, akikből már csak 80 maradhatott. Utána a 80-ból 22, majd 16… Tapasztalatszerzésnek szántam, hiszen régebben is indultam már versenyeken, nagyon jó helyezéseket értem el, no meg itt van előttem a nővérem példája, aki tavaly 3. lett a Miss Hungaryn, miért ne próbálnék ki én is egy ilyen nagyszabású megmérettetést. Sajnáltam mindenkit, akinek már nem kellett visszatérnie a színpadra, közben meg örültem, hogy elértem a célomat.

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat?

– Mindenestől, az egész, sok-sok emlékezetes pillanat. Programokat szerveztek nekünk, ahová taxival mentünk, és biztonsági őrök vigyáztak ránk, Sorolhatnám a hangulatos vacsorákat is, amikor végre elolvashattam az üzeneteimet. Nagyon tetszett az angyalszárnyas színpadkép, de eléggé súlyosak voltak a szárnyak. Nehéz volna kiválasztani valamit a rengeteg élményből.

Hányszor öltöztetek át?

– Hét jelenés a színpadon, és mivel élő tévéadásról beszélünk, reklámszünet nélkül, minden alkalommal 7 percbe bele kellett férni az átöltözésnek, a sminkelésnek és a frizura megigazításának. Legjobban a népviselet tetszett, de bármelyik ruhát elfogadnám.

A 7-es szerencsés szám… Ötödiknek lenni még szerencsésebb, de ne hallgassuk el a Miss Bikinin elért 3. helyezést se! Elárulsz még néhány adatot a Közlöny olvasóinak?

– 167 cm, 50 kg, 87-60-91 cm.

Milyen lány a majdnem 18 éves Zsani?

– Nyitott, szókimondó, de érzékeny is: könnyen meg tudnak bántani. Nem vagyok haragtartó, sok barátom van.

Mi lesz másként ezután?

– Folytatom a tanulmányaimat a Közgében, a 12. évfolyamon, és a mostani, 4,6-os átlagomat jó lenne megtartani, de 4-esnél rosszabb jegyet semmiből sem szeretnék. Utána? Nem tudom még, de igazad van, valahol tovább kellene tanulni, és olyan pályát választani, ami nem csak munka, hanem szívesen végzem. Most éppen a maradék nyárra keresek munkát, közben találkoztam a barátaimmal, beszámolót tartottam, többen megnéztek az utcán, és látszott rajtuk, nem biztosak, hogy én vagyok-e, akit a tévében láttak. Meglepően sokan nézték a műsort, annak ellenére, hogy nem valamelyik kereskedelmi csatorna közvetítette.

A szépséggel kapcsolatban mit tervezel?

– „Gyerekfejem” van, jó, úgy is lehet mondani, hogy kislányos arcom, ez előny, mert nem szükséges agyonsminkelni magam, és jó érzés is mindenki Zsanikájának lenni, mint a versenyen is, de végre jó lenne céltudatos Zsani lenni, „-ka” nélkül. Ha jövőre is elindulok a Miss Hungaryn, akkor barnább akarok lenni, koncentráltabb, összeszedettebb, és addig is saját elvárásaim szerint faragom a testemet, mindenképpen eljárok edzeni, erősíteni az izmaimat, és továbbra is a tánc a hobbim, amit nem fogok elhanyagolni.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!