Helyi hírek 2018. augusztus 23. 07:30

Körkérdés: Milyennek találja a város múltját megidéző falfestményt?

Képgaléria
Körkérdés: Milyennek találja a város múltját megidéző falfestményt?
Kreatív, ötletes megoldásnak tartják az itt élők a város múltját felidéző falfestményt, amely augusztus eleje óta látható a buszpályaudvarral szembeni téren. A kép az 1900-as évekbeli Kiskunfélegyházát mutatja be többek nagy örömére.

Rózsa Milán Csaba (27)
- Örülök neki, hogy felfestették a képet, mindenképpen feldobja, színesíti a várost. Jól néz ki, jól mutat. Ötletesnek tartom ezt a megoldást. Először a Móra Emlékházban láttam ezt a képet kinagyítva, utána pedig a Kiskun Múzeumban képeslapként. Ebből is látszik, hogy kis kreativitással milyen sokat szépülhet egy város.


Benkóné Eszik Ilona (60)
- Nagyon jó ötletnek tartom, hogy ilyen módon használták fel ezt a nagy falfelületet. Mutatós a kép, a buszmegálló környékén sokan megfordulnak, akik megcsodálhatják az alkotást. Ismerem a kép történetét, Félegyháza régmúltját mutatja be, a mostani városháza még hiányzik róla. Közelebbről is megtekintem, amint lesz alkalmam. Minden bizonnyal sok érdeklődőt fog vonzani.


Gulyás Györgyné (72)
- Megnéztem a képet, olvastam az elkészültéről és kíváncsi voltam milyen lett a valóságban. Olyan, mintha a távolba elláthatnánk a kép által, nekem nagyon tetszik, megfogott. A szép és megújuló környezet feldobja az itt élőket, várom a folytatást.


Pintér Ágnes (18)
- Szerintem egyedülálló az országban ez a várost bemutató kép, nagyon jó ötletnek tartom. Fiatal vagyok még, így annyira nem ismerem városunk történelmét. A kép által jobban el tudom képzelni a régmúltat, mintha csak olvasnék róla.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!