Sport 2014. július 27. 10:00 Forrás: baon.hu

Megkezdi az idényt a KTE csapata

Megkezdi az idényt a KTE csapata
Vasárnap megkezdi szereplését a labdarúgó NB I 2014/2015-ös szezonjában a Kecskeméti TE. A hírös városi lilák 16.30 órakor a Ferencvárost fogadják a Széktói Stadionban.

A Ferencváros kiesett a második fordulóban a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében, miután a múlt heti, idegenbeli 1–0-s vereség után a csütörtöki, hazai visszavágón is kikapott (2–1-re) a horvát HNK Rijekától. A Fradi vezetőedzője, Thomas Doll szerint egyelőre nem várhatók jobb eredmények a magyar csapatoktól az európai kupákban.

Vasárnap meglátjuk, hogy mire képes a zöld-fehér alakulat a 2014/2015-ös nemzeti bajnokság nyitófordulójában a Kecskeméti TE vendégeként. Egy biztos, a fővárosiak ellen senkit nem kell motiválni a KTE-nél. Ezt a vezetőedző, Bekő Balázs is megerősítette a csapat honlapján.

„A Fradi ellen mindig nagy élmény játszani. Nemcsak a szurkolókban, mindenkiben van ilyenkor egy felfokozott várakozás, hiszen magyar szinten egy topcsapat ellen játszunk. A folyamatban kell hinni, abban amit eddig elvégeztünk, ez lesz ugyanis döntő. Ami biztos, motiválni külön senkit sem kell.” – mondta a tréner, aki vasárnap nem számíthat Marko Vukaszovicsra, sőt a középpályás a következő fordulóban sem léphet pályára. Két meccses eltiltást kapott, miután az előző szezon utolsó fordulójában, a Puskás Akadémia elleni találkozón kiállították. Ott lehet viszont a pályán Tomás Tujvel, a Videotontól kölcsönbe szerződtetett kapus, aki nagyon várja már a bajnoki rajtot.

„Első meccsnek ennél jobbat aligha álmodhattam volna. Nagyon izgatottan várom már a vasárnapot! Nekem és a csapatnak is nagy öröm lenne, ha győzelemmel indítanánk az idényt.” – nyilatkozta a kecskemetite.hu portálnak a hálóőr, aki nagyon örült a KTE megkeresésének, annak meg főleg, hogy első számú kapusként számítanak rá. Az 1. forduló programja vasárnap: Kecskeméti TE–Ferencváros, 16.30 órakor. Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia, 18.30 órakor. MVM Paks–Győri ETO FC, 20.30 órakor.

Fotó: kecskemetite.hu - Bekő Balázs vezetőedző, KTE
 

Kövessen minket a Facebookon is!