Helyi hírek 2018. augusztus 19. 13:30

Don Quijote világa elevenedett meg a Félegyházi Táncszínház előadásában

Képgaléria
Don Quijote világa elevenedett meg a Félegyházi Táncszínház előadásában
Don Quijote, a világirodalom farmernadrágja című táncjátékot adta elő a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Möndörgő Táncegyüttes a Félegyházi napok nyitó napján, augusztus 17-én. A produkció előtt Csányi József polgármester köszöntötte az igencsak szép számú résztvevőt, és egyben megnyitotta a rendezvénysorozatot. A Miguel de Cervantes Saavedra műve alapján készült előadás egy vidéki úriemberről szól, aki magáról azt tartja, hogy egy hős lovag, aki egyszerű észjárású fegyverhordozójával útra kerekedik, hogy kalandokat keressen.

A Simoncsics Pál koreografálta táncok a magyar néptánc formanyelvén alapulnak. A latin, cigány és modern táncokkal elmesélt történet sajátos műfajú produkciót teremtett, amit elsőként a félegyházi közönség tekinthetett meg.

Szereplők:
Don Quijote – Simoncsics Pál
Dulcinea – Hell Nikolett
Sancho Panza – Bogár-Szabó Bálint
Pap – Takács Gergely
Borbély – Kürti Gábor


Közreműködők:
Félegyházi Táncszínház tánckara és a Délikert Möndörgő Táncegyüttes valamint Borovics Tamás, Gömöri Krisztián, Szabó Gabi a szegedi Nemzeti Színház színészei.


Zenei közreműködők: Szalárdy Levente, Pataki Viktor, Gergely Gábor, Dávid Anna, Simoncsics Nóra, Pap Janka, Nagy Kincső, Tóth Viktória.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!