Kultúra 2018. augusztus 28. 13:00

Aki a szépet, a természetet és a nőket szereti, az rossz ember nem lehet

Képgaléria
Aki a szépet, a természetet és a nőket szereti, az rossz ember nem lehet
Wijata Tadeusz lengyel fotóművésznek a Holló László Képzőművész Kör Petőfi téri kiállító termében nyílt tárlata. –14 évvel ezelőtt jártam először Kiskunfélegyházán. Vonattal érkeztem, mivel a vasút rajongója vagyok. A vasútállomástól végigsétáltam a főutcán, és beleszerettem ebbe a városba. Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer itt önálló tárlatom lesz. Most megtörtént, ami hallatlan örömöt jelent számomra, és az is hogy találkozhatom félegyházi fotós barátaimmal, a Wesel Hugó Fotókör tagjaival – mondta el az alkotó a kiállítás megnyitóján.

Wijata Tadeusz Lódzban született. Tanulmányait a Lódzi Tudományegyetem filmtudományi szakán végezte. Az 1980-as és 1990-es években filmkultúra-aktivista, filmes vitaklubok és lódzi mozik vezetője volt. 1994-től 98-ig képviselőként tevékenykedett a városi tanácsban. A Nemzeti Filmarchívumban 18 esztendeje dolgozik.

Tagja a Köztársaság Fotóklubnak, a Művészek Szövetségének, 1997 óta pedig a Lódzi Fotóművészek Társaságának, amelynek hat éven keresztül alelnöke is volt. Több mint 30 éve fényképez. Részt vett több tucat egyéni és kollektív kiállításon. A függetlenség visszanyerésének 100. évfordulója alkalmából a „Lengyel Fotográfiáért tett szolgálatért” érdeméremmel ismerték el munkásságát.   
 

Kövessen minket a Facebookon is!