Helyi hírek 2018. augusztus 29. 16:00

Női Közéleti Vezetőképző Program indul októberben

Női Közéleti Vezetőképző Program indul októberben
​​​​​​​Új képzést indít októberben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női Közéleti Vezetőképző Program elnevezéssel, amelynek célja, hogy kiemelkedő női vezetőket képezzen Magyarországon. Szeptember 9-ig elsősorban azoknak a 18–36 év közötti fiataloknak a jelentkezését várják, akik ambíciót éreznek az aktív közéleti tevékenység iránt. Az intézmény a határon túli magyar fiatalok vezetőképzésében is élen jár: ősszel újra indul az Erdélyi Politikai Iskola, illetve felvételt hirdet az idén induló Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző is.

Fotó: illusztráció

– 
A képzésben résztvevők praktikus vezetői ismereteket szerezhetnek és olyan közösség részévé válhatnak, amely támogatja őket abban, hogy tudásukat hosszú távon, elsősorban hazai vagy régiós intézményeknél, vállalatoknál kamatoztassák. Emellett a program lehetőséget kínál arra, hogy rávilágítson a női vezetők fontosságára, valamint a nők gazdaságra, társadalomra és közéletre gyakorolt hatására – mondta Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója.

Az októberben induló és jövő év áprilisában véget érő ingyenes program négy – Budapesten és egy vidéki helyszínen tartott – képzési hétvégéből áll. A személyes alkalmakon túl a résztvevőknek beadandó feladatokat és e-learning-kurzusokat is kell teljesíteniük. A program kimondott célja, hogy az elméleti tudás megszerzésére építő tantermi oktatáson túl lehetőséget biztosítson tapasztalatszerzésre a gyakorlatban is, így a résztvevők csoportos projektmunkában vesznek részt, és hazai, valamint külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal találkozhatnak.  A meghívott vendégek és résztvevők közötti eszmecserékre a formális és informális közösségi események biztosítanak lehetőséget. Tekintettel arra, hogy az előadások egy része angolul zajlik, mindenképpen szükséges a magas szintű nyelvismeret.

A Női Közéleti Vezetőképző Program várható előadói között találhatjuk többek között Novák Katalint, az EMMI Család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát, aki a Női Közéleti Vezetőképző Program fővédnökedr. Aczél Petrát, nyelvészt, kommunikáció- és retorikakutatót, egyetemi tanárt; Abigail Levrau-t, a Ghent University volt vendégprofesszorát, a GUBERNA Management Committee-jának tagját; Gulyás Gergelyt, Miniszterelnökséget vezető minisztert valamint David Ventert, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadóját.

Mindazoknak, akik szeretnének jelentkezni a programra, kétkörös felvételire kell számítaniuk. Az első körben az önéletrajz és motivációs levél beadása mellett egy rövid esszét is kell írniuk a jelentkezőknek. Ezt követően a felvételi követelményeknek megfelelt és kiválasztott legjobb (maximum) 40 pályázó előre egyeztetett Skype-interjún vesz részt, amely alapján a felvételi bizottság kiválasztja a program tizenöt résztvevőjét. A képzésről és a jelentkezésről bővebb információ az intézmény honlapján, a Női Közéleti Vezetőképző Program menüpontban olvasható.

A programot a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.



 

Kövessen minket a Facebookon is!