Helyi hírek 2018. augusztus 28. 07:30

Elszállíttathatják az engedély nélkül, szabálytalanul parkoló autókat

Képgaléria
Elszállíttathatják az engedély nélkül, szabálytalanul parkoló autókat
A városüzemeltetési bizottság legutóbbi, augusztus 27-ei ülésén támogatta, hogy a képviselő-testület módosítsa a járművek elhelyezésének szabályairól szóló rendeletet. A módosítások között többek között szerepel az is, hogy a közterületi zöldfelületen szabálytalanul, engedély nélkül parkoló üzemképes, vagy üzemképtelen autót a közterület-felügyelet elszállíttathatja, annak érdekében, hogy biztosítsák a terület rendeltetésszerű használatát. A rendeletmódosításról a testület augusztus 30-ai ülésén dönt.

A rendeletet módosító előterjesztés szerint valószínű, hogy a parkolók megváltási díja is változik. A jelenlegi nettó 100 ezer forintos díj 500 ezerre emelkedik, azzal a további szigorítással, hogy 2 parkoló feletti megváltási igény esetén már minimum 50 százalékot saját telken kell kialakítani.

Az előterjesztés, a változtatás indokai között tartalmazza: Legutóbb, 2015-ben 800 ezerről 100 ezer forintra csökkentette a díjakat a képviselő- testület, azzal az indokkal, hogy a magas díj csökkentésével a vállalkozásfejlesztéseket segítse.

Az utóbbi hónapokban azonban egy kedvezőtlen folyamat indult el. Egyes beruházásoknál a szabályozás ellenére, már meg sem próbálták saját telkeken elhelyezni a parkolókat, hiszen azok kivitelezése lényegesen többe kerül, mint a megváltási díj.   
 

Kövessen minket a Facebookon is!