Helyi hírek 2018. augusztus 29. 07:30

Kistudósok a Móra Gimiben

Képgaléria
Kistudósok a Móra Gimiben
Még el sem kezdődött a tanítás, de a Móra Ferenc Gimnázium Természettudományos Laboratóriuma máris megtelt gyerekzsivajjal. Immár hagyományosan, az augusztus 20-át követő héten tartották az alsó tagozatos természetismeretet szerető, érdeklődő gyerekek számára a Kistudós tábort. Szervezői Molnár Katalin és Rácz Nóra, a labor munkatársai voltak.

Bár ez az idén - az ünnep miatt - csak 4 napos volt volt a tábor, mégis nagyon sok érdekes programon vehettek részt a gyerekek. Ellátogatott a táborba Holló-Szabó Ferenc matematikus, a Magyar Matematikai Múzeum vezetője, aki rengeteg érdekes feladvánnyal, problémával szórakoztatta a táborozókat. Minden alkalommal nagy sikert arat a Lego-robotok építése és programozása. Az idén a legügyesebbek megpróbálkoztak egy labirintusból is "kivezetni" a robotokat. A foglalkozásokat gimnázium pedagógusa Kámán Tamás vezette.

A tábor idejére esett a szegedi Móra Ferenc Múzeum rendkívül grandiózus, interaktív Dínó-kiállítása is, amelyre ellátogattak a táborozók.

A tábor résztvevői az ismeretek nagyobb részét tapasztalás útján szerezték. Ezt szem előtt tartva sok-sok kísérletet is végeztek a gyerekek. Megvizsgálták a levegő fizikai, kémiai tulajdonságait. Kísérleteket végeztek a légüres térrel és a légnyomás-változással, készítettek papírkígyót és szívószál-dudát is.

A tábor zárásaként vetélkedőn mérhették össze a tudásukat a gyerekek. A hagyományos táborzáró családi délután is a kísérletezés jegyében telt. A gyerekek mutattak be szüleiknek, nagyszüleiknek, testvéreiknek kísérleteket. Ezeket azután a családok is elvégezték.

Szeptember utolsó péntekén a Kutatók Éjszakája országos programjának keretében a Móra Ferenc Gimnázium Természettudományos Laboratóriumának szervezésében látványos kísérletekkel, érdekes előadásokkal, mobiltelefonos kvízfeladványokkal, Lego-robotokkal várják a családokat.
 

Kövessen minket a Facebookon is!