Helyi hírek 2018. augusztus 29. 19:00

A szociális segítő munka bővítését tervezi az önkormányzat

Képgaléria
A szociális segítő munka bővítését tervezi az önkormányzat
Kiskunfélegyháza képviselő-testülete augusztus 30-án, 16 órakor tartja nyilvános ülését, ahol a városatyák 23 napirendi pontról döntenek. Többek között a járművek elhelyezéséről szóló rendelet módosításáról, az óvodák létszámkeretéről és az óvodai, illetve iskolai szociális segélyekről. A szakbizottságok megtárgyalták az előterjesztéseket, és valamennyit elfogadásra javasolják a testületnek. Kedden a művelődési és szociális-, valamint a gazdasági bizottság is egyértelműen támogatta azt az előterjesztést, miszerint Félegyházán a gyermekjóléti központ szociális segítő tevékenységgel állhasson a családok rendelkezésére. (A testület napirendi pontjai részletesen a kiskunfelegyhaza.hu önkormányzati oldalon olvashatóak.)

Ez év szeptemberétől bővülnek a család- és gyermekjóléti központok szolgáltatási feladatai. Feladatuk lesz a gyermek családban nevelkedésének elősegítése. Emellett veszélyeztetettségének megelőzése érdekében, a gyerek igényeinek és szükségleteinek megfelelő, önálló egyéni és csoportos, speciális programok, szolgáltatások szervezése.

Az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás a gyermek veszélyeztetettsége megelőzése érdekében támogatást nyújt a köznevelési intézményekbe járó gyerekeknek, családjuknak és az intézmény pedagógusainak.

A feladatok ellátásának szakszerű ellátása érdekében a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény munkáját támogatják a városi költségvetésből.
 

Kövessen minket a Facebookon is!