Helyi hírek 2018. szeptember 9. 10:00 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Évközi 23. vasárnap - 2018. szeptember 9. 

1. Szerdán Szűz Mária szent nevének emléknapja, csütörtökön Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, pénteken a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, szombaton pedig a Fájdalmas Szűzanya emléknapja lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Szeptember 13-án, csütörtökön, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor, 12 órakor és este ½ 7-kor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

5. A Mária Tisztelők Köre közös imádságot hirdet minden hónap 13-án, este 6 órára a Mártírok útja 7. szám alatt Lugosi Lászlóné lakásába. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

6. Szeptember 15-én, szombaton a fájdalmas Szűzanya ünnepén tartják a Kálvária búcsúját délelőtt 10 órakor, jó idő esetén kint a Kálváriánál, rossz idő esetén pedig a templomban. Közös vonulás nem lesz, a helyszínre várják a híveket.

7. Szeptember 23-án, vasárnap délután avatják és szentelik fel a plébánia udvarán kialakított Mária-kertet. Délután 4 órakor a budapesti Jézus Szíve Templom kórusa ad hangversenyt az udvaron (vezényel: Rónaszéki Tamás hegedűművész, karnagy), majd ezt követően szabadtéri mise keretében szentelik meg a Szűzanya szobrát és a körülötte kialakított imakertet. A kertben elhelyezték a régi áldoztatórács darabjait és a templomból valamikor kikerült hála-táblákat is. Ezen a vasárnapon a Kalmár kápolnában és este a templomban már nem lesz külön szentmise. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit.

8. A héten megkezdődött az iskolai hitoktatás. Kérik a kedves szülőket, hogy kísérjék figyelemmel gyermekeik részvételét a hittanórákon, vasárnaponként pedig közösen vegyenek részt a szentmisén.

9. Jövő évi naptárak és kalendáriumok már megvásárolhatóak a templom kijáratánál.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!




 

Kövessen minket a Facebookon is!