Egészségügy 2018. szeptember 3. 10:00 Forrás: MTI

Felmérés a táplálkozási szokásokról

Felmérés a táplálkozási szokásokról
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felmérésének lényege az egészségvédelem és a szemléletfejlesztés a táplálkozás és a gyógyszerfogyasztás területén – közölte Vastag László, a projekt szakmai vezetője a köztévében.

Kiemelte, bíznak abban, hogy olyan következtetéseket tudnak majd levonni, amelyek segítenek a döntéshozóknak  programokat kidolgozni, amelyek a magyar lakosság egészségét segítik elő. Mint mondta, az uniós támogatással megvalósuló, szeptemberben kezdődő felmérésben 149 település kiválasztott lakosai vesznek részt.

A kérdezetteknek egy fél órát igénybe vevő tesztet kell kiölteniük, amelyben többek között a tápláltsági állapotról, a tápanyagbevitelről, a táplálkozási szokásokról és a fizikai aktivitásról kérdezik őket. A megkérdezetteknek táplálkozási naplót is vezetniük kell, amelyet később egy dietetikussal néznek át. Az eredmények beérkezése után az intézet feldolgozza azokat, és tanulmányt publikál belőle, amelyet az intézet honlapján, a www.ogyei.gov.hu oldalon lehet majd elérni.

 

Kövessen minket a Facebookon is!