Helyi hírek 2018. szeptember 5. 16:00

Körkérdés - Fontos-e, hogy félegyházi terméket fogyasszon?

Képgaléria
Körkérdés - Fontos-e, hogy félegyházi terméket fogyasszon?
Többségében keresik és tudatosan vásárolják a félegyházi termékeket az itt élők. Tapasztalataik szerint könnyű megtalálni a helyi készítésű termékeket, amiket egyúttal megbízhatóbbnak is tartanak társaiknál.

Kovács-Fekete Lilla (30)

- Célirányosan keresem a félegyházi termékeket, szerencsére könnyedén fellelhetők. A helyi pékáruk mellett a tejtermékek is finomak, kislányom a félegyházi túrórúdit nagyon szereti. Az itteni multik is el vannak látva félegyházi termékekkel, gondolok itt a mustárra, vagy éppen az étolajra, mindegyik jó minőségű. Hallottam, hogy nagyon finom a helyi fagyi, ezt még ugyan nem próbáltam, de sort kerítek rá. Az élvezeti cikkek közül a kézműves söröket emelném ki, az áfonyás és a meggyes sör is nagyon jó ízű.

 

Karsai Demjén (42)

- Keresem és fogyasztom is a félegyházi termékeket. Tősgyökeres helyi lakosként ragaszkodom a Félegyházi Pékség, valamint a félegyházi tejipar termékeihez. Kedvencem a félegyházi kakaó, vélemény szerint ilyen finom nincs másik az országban. Mellettük ugyanúgy fontos a helyi étolaj, vagy éppen a torma. Tudatos vásárlónak tartom magam, mindenben elsőbbséget élvez a hazai. Remélem, hogy a libafesztiválon is találok helyi különlegességeket.

 

Soós Sándor (58)

- Több helyen is lehet venni félegyházi terméket, amellett hogy helyi, finom is, gondolok itt például a tejfölre, vagy a kenyérre. Vásároltam már a helyi tanműhely húsboltjában is, ahol mindig friss termék van. A helyi borokat is többen dicsérik, nagy fogyasztó ugyan nem vagyok, de ajándékba szoktam adni. A libafesztiválon remélem találok félegyházi mézet az árusítóknál.

 

Seres Dezsőné (62)

- Nagyon szeretem a félegyházi tormát és a mustárt, tudom, hol lehet megtalálni. Érdemes a helyi termékeknél maradni, gondolok itt az ásványvízre, vagy akár az itteni hústermékekre. Próbálok körültekintően vásárolni, néha kicsit többet adok értük, de olyan termékeket veszek, amiknek ismerem az eredetét. Szeretem még a félegyházi pöttyös tejfölt, a túrórúdit, a tehéntúrót és a joghurtot is.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!