Helyi hírek 2018. szeptember 7. 07:30

„Akkor is a mi iskoláink maradnak" – 30 millió forintos felújítás a Józsefben

Képgaléria
„Akkor is a mi iskoláink maradnak" – 30 millió forintos felújítás a Józsefben
Több mint 60 év után megújultak a mosdók a József Attila Általános Iskolában. A 30 millió forintos fejlesztést teljes egészében az önkormányzat finanszírozta. Az iskolák fenntartása és működtetése a KLIK, azaz a magyar állam feladata, de az önkormányzat továbbra is sajátjaként kezeli az iskolákat.

– Amikor felhatalmazást kaptunk a félegyháziaktól a város vezetésére, ígéretet tettem, hogy a gyerekeink kényelméről és biztonságáról nem mondunk le akkor sem, ha ennek feltételeit a fenntartó nem tudja megteremteni. Ennek megfelelően korábban felújítottuk a Platán és a Dózsa iskolák mosdóját, most pedig a József Attila Általános Iskolában vetettünk véget a méltatlan körülményeknek, hiszen akkor is a mi iskoláink maradnak – mondta el Csányi József polgármester.

Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezetőtől megtudtuk, hogy az 1954-es építésű iskolaépület mosdója még az eredeti állapotban volt. A jelenlegi felújítás érintette a teljes lefolyórendszert, és kulturált, korszerű, minden igényt kielégítő körülményeket teremtett a tanulói és tanári mosdókban.

Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!