Egészségügy 2018. szeptember 8. 16:00

Elismerés orvosainknak

Elismerés orvosainknak
1937-ben Szent-Györgyi Albert nyerte el az élettani-orvosi Nobel-díjat. Ennek nyolcvanadik évfordulója alkalmából, 2017-ben hozták létre a róla elnevezett orvosi díjat. Az elismerést szakmai zsűri döntése és a páciensek beérkezett szavazatai alapján adományoznak oda azoknak az orvosoknak, akik mindennapi munkájukban elhivatottsággal, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Tavaly két elismert félegyházi szakember, dr. Perlaki Pál és dr. Reznyák Béla is kapott jelölést az elismerésre, lapunk pedig mindvégig figyelemmel kísérte szavazataik állását. Most ismét lehetőség van arra, hogy a szakmailag, emberileg kiemelkedő orvosok iránt érzett hálát betegeik az elismerő díjra történő jelöléssel fejezzék ki. Ezt szeptember 16. és 2019. január16. között tehetik meg, majd a jelölt orvosokra 2019. február 1-jétől március 15-e éjfélig lehet szavazni.

Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen ezzel a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjjal kifejezhetjük orvosaink iránti megbecsülésünket.

A jelölés módjáról és a szavazás menetéről további információk többek között a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon olvashatók.



 

Kövessen minket a Facebookon is!