Egészségügy 2018. szeptember 5. 07:30

Épül az új egészségügyi központ

Képgaléria
Épül az új egészségügyi központ
Megkezdődött a régi SZTK épület újjáépítése. Az önkormányzat mintegy egymilliárd forintot fordít saját forrásból az új egészségügyi központ kialakítására. Az átadást jövő nyárra tervezik. Csányi József polgármester szerint e régen várt beruházás pénzügyi alapjait a Sportcsarnok megváltása és az elmúlt évek pályázati sikerei teremtették meg. A beruházással tovább fejlődik Félegyháza egészségügyi ellátása: korszerű körülmények között rendelhetnek a háziorvosok, eddig hiányzó szakterületek jelennek meg a városban, új alapokra kerül a háziorvosi ügyeleti ellátás, és itt kap helyet a felnőtt lakosság testi-lelki egészsége felett őrködő egészségfejlesztési iroda is.

Az épületben kulturált rendelőket és várókat alakítanak ki, egyaránt ügyelve a betegek és az itt dolgozók igényeire. A háziorvosok mellett itt kap helyet a védőnői szolgálat, a gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet, lesz patika, újraindul a fogászati ügyelet, és teljesen új ellátási formaként megjelenik a szájsebészeti ellátás is. Szeretnének emellett minél több magán szakrendelést is ide vonzani annak érdekében, hogy a lehető legtöbb szakma képviseltesse magát. A komfortot légcserélő rendszer és légkondicionálás, az üzemeltetés magas színvonalát portaszolgálat, beteghívó rendszer, őrzött babakocsi tároló és több mint 80 parkoló segíti majd.

A központban kap helyet egészségfejlesztési iroda is, melynek létrehozására és fenntartására mintegy 100 millió forintot nyert az önkormányzat pályázati forrásból. Ezzel egy olyan átfogó program megvalósítására nyílt lehetőség Félegyházán, amely az itt élők egészséges életmódra vonatkozó ismereteinek bővítését, a népbetegségekkel, fő rizikófaktorokkal kapcsolatos felvilágosítást teszi lehetővé. Ahogy a polgármester fogalmazott, ezzel egy olyan új intézményrendszer alapjait kívánják letenni, amely felnőttkorban is hathatós támasza lehet az embereknek egy hosszú, egészséges élethez vezető úton.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!