Helyi hírek 2018. szeptember 10. 13:00

Kihirdették a Virágos Félegyházáért Mozgalom díjazottjait

Képgaléria
Kihirdették a Virágos Félegyházáért Mozgalom díjazottjait
Kiskunfélegyházán 2008 óta tartják a Tavaszi Virágünnepet azzal a céllal, hogy a múlt értékeit megőrizzék, a jövő szép városát, környezetünket minél többen alakítsák, virágosítsák, szépítsék. A Tavaszi virágünnep keretében Kiskunfélegyháza önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület közösen hirdette meg a VIII. Virágos Félegyházáért Mozgalmat, amelynek 2016-tól a jelszava: „Tegyük Virágosabbá Városunkat”. A mozgalom egyfajta vetélkedés is, amelyre idén 30-an jelentkeztek. Volt, aki virágos kiskertjét, előkertjét, balkonját, vagy gondozott zöldfelületét nevezte a „szépségversenyre, de akadt aki közterületének ápolására büszke. A pályázati helyszíneket négytagú bizottság látogatta végig, fotódokumentációt készítettek, majd döntöttek a sorrendről. Az eredményt szeptember 8-án, a 20. Kiskunfélegyházi Libafesztivál rendezvénysorozatának keretében hirdették ki.

A zsűri tagjai voltak  Csányiné Pap Andrea a virágos verseny fővédnöke, Nagy Ágnes városi főkertész, Szatmári Andrea, a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft ügyvezetője és Csányi László, a városi könyvtár munkatársa. A díjak, elismerő oklevelek átadásakor Kállainé Vereb Mária ismertette a mozgalom fejlődését 2015-től napjainkig, kihangsúlyozva, hogy a kezdetekkor mindössze 15-en vállalkoztak a megmérettetésre, már megduplázódott a létszám, és remélhetően a város szépítése érdekében évről  évre nőni fog. Csányiné Pap Andrea arról számolt be, hogy gyönyörű kerteket, előkerteket parkokat láthattak. Valamennyiről rövid ismertetést, értékelést is adott, miközben a színpadon egy nagy kivetítőn mindenki láthatta, hogy miről van szó.

A zsűri 3 helyezést és 5 különdíjat adott ki. A Virágos Félegyházáért Mozgalom díjazoittjai: I. Drozdik Emese,  II. Bajzák Andrea, III. Kátai Gyöngyi. Különdíjat vehettek át: Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Idősek Klubja, Palotás Görög Mária, Horel Györgyné, Pál Józsefné,  Jankó Istvánné.

A díjazottakat az oklevél mellett helyi képzőművészek alkotásaival, virágokkal is jutalmazták, de valamennyi nevező munkáját, szorgalmát elismerték egy szép oklevéllel.

Fotó: Fantoly Márton

s.r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!