• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Gálával és felnőtt csapat indításával ünnepli 75 éves évfordulóját a KKC
Sport 2018. szeptember 10. 10:25

Gálával és felnőtt csapat indításával ünnepli 75 éves évfordulóját a KKC

Gálával és felnőtt csapat indításával ünnepli 75 éves évfordulóját a KKC
Hagyományteremtő céllal szeptember 14-én és 15-én immár negyedik alkalommal rendezik meg a Félegyházi Pékség Kupát a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az esemény háromnapos gálává nőtte ki magát. Az NB I-es felnőtt férfi csapatok mellett Temesvárról és Szabadkáról érkeznek egyesületek, valamint utánpótlástorna is színesíti a programot. A rendezvény keretében a hét év után újjáalakult Kiskunfélegyházi Kosárlabda Club NB II-es felnőtt csapata is pályára lép a HEPP-Kupán a Gyulai Color KE ellen.

A IV. Félegyházi Pékség Kupa célja a sportág népszerűsítése, a gála keretében NB I-es profi csapatokat figyelhetnek meg testközelből a nézők. Iványi Ferenc, a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztályának vezetője, a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubjának elnöke fontosnak tartja az ehhez hasonló rendezvények megvalósítását. A gála során U12-es fiú tornát, valamint leány felkészülési mérkőzéseket is rendeznek. Emellett szeptember 15-én, szombaton délután a Kiskunfélegyházi KC NB II-es férfi felnőtt csapata is bemutatkozik 7 év szünet után.

- Azon ritka egyesületek közé tartoztunk, amelyeknél a nagyszabású utánpótlás nevelés mellett nem volt felnőtt kosárlabda csapat. Félegyházi gerincre építve Laczkó Róbert edző vezetésével újraindult az NB II-es felnőtt férfi csapat, amely a későbbiek során az utánpótlásból kiöregedők számára is játéklehetőséget biztosít. Az elmúlt években sikerült elérnünk, hogy az óvodásoktól egészen a szeniorig egyre szélesebb réteg bekapcsolódott a kosárlabdázásba.

A Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja idén ünnepli fennállásának 75 éves születésnapját. Az egyesület az elmúlt évek során jelentősen fejlődött. A taglétszám 50 főről 350-re nőtt, 17 korosztályos csapat mellett 15 szakember alkotja az edzői stábot. Külön figyelmet fordítanak a gyermekek mentális felkészítésére Seres Helén vezetésével. Az idei évtől pedig immár erőnléti edzőt is alkalmaznak a fizikai felkészülés és a sérülések elkerülése érdekében. Iványi Ferenc hozzátette, az utánpótlás bővítésére irányuló programok mellett a mindennapi testnevelésbe is beépítették a kosárlabdát, az általános iskolák mindegyikében működik kenguru csapat, a tornatermeket állítható magasságú kosárpalánkokkal szerelték fel, illetve tovább folytatják az önkormányzattal karöltve és a TAO-s források segítségével a tornatermek felújítását. A tervek szerint az idei esztendőben a Göllesz Viktor iskola tornaterme újul meg, új sportparkettát, illetve világítást kap, kicserélik az ablakokat és kifestik a termet.

- Gondot fordítunk a tömegsport népszerűsítésére is, ennek egyik lépcsője volt a Honvéd Sporttelepen megépített kültéri kosárlabdapálya. A TAO adta lehetőségeket kihasználva szorosan együttműködve az önkormányzattal több tornatermet felújítottunk az elmúlt évek során. A 30 %-os önerőt az önkormányzat biztosította. Ezen elképzelésekhez egyre több vállalkozást sikerült megnyernünk, amelyek a társasági adójukkal az egyesületünket támogatják, mind utánpótlás szinten, mind pedig a beruházások tekintetében.


A IV. Félegyházi Pékség Kupa programja:

Szeptember 14., péntek 

16:30 BC Timisoara – SZEDEÁK Szeged ( IV. Félegyházi P. Kupa, 1. elődöntő )

18:45 KTE Duna-Aszfalt – Spartak Subotica ( IV. Félegyházi P. Kupa, 2. elődöntő )


Szeptember 15., szombat

10:30 Félegyházi TSI - Szolnoki Leopárdkölykök ( U12-es fiú torna, 1. mérkőzés )

12:00 Kecskeméti KA - SZEDEÁK ( U12-es fiú torna, 2. mérkőzés )

14:15 Kiskunfélegyházi KC - Gyulai Color KE ( Férfi Hepp-Kupa mérkőzés )

16:30 IV. Félegyházi Pékség Kupa - Mérkőzés a 3. helyért

18:45 IV. Félegyházi Pékség Kupa - Döntő

 

Szeptember 16., vasárnap

9:30 Félegyházi TSI - Kecskeméti KA ( U12-es fiú torna, 3. mérkőzés )

11:00 Szolnoki Leopárdkölykök - SZEDEÁK ( U12-es fiú torna, 4. mérkőzés )

12:30 Félegyházi TSI - Kecskeméti KA ( U12 leány felkészülési mérkőzés )

14:00 Kecskeméti KA - Szolnoki Leopárdkölykök ( U12-es fiú torna, 5. mérkőzés )

15:30 SZEDEÁK - Félegyházi TSI ( U12-es fiú torna, 6. mérkőzés )

17:00 U12-es torna ünnepélyes eredményhirdetés


A torna főszervezője: Simon Zoltán

G. Z.




 

Kövessen minket a Facebookon is!