Helyi hírek 2018. szeptember 11. 11:30

Csodálatra méltó szeretetben a családdal és ismerősökkel

Képgaléria
Csodálatra méltó szeretetben a családdal és ismerősökkel
Bárki megirigyelné a 90 éves Marika néni szellemi frissességét, aktivitását, azt, ahogyan gondozza családi környezetét és természetesen háza körül a virágoskertet is. A szépkorú Túróczy Dezsőnét szeptember 10-én Félegyháza város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte oklevéllel és virággal. A köszöntésen szeretettel vették körül családtagjai, és ott voltak a szomszédok is, akikkel baráti kapcsolatot ápol. Az ünnepelt süteményeket, sülteket kínált a vendégeknek, de egy pohár pezsgővel koccintott is mindenkivel.

Háromnaponta főz, és a társasház kertjét is ő tartja rendben. Ahogy a szomszédok mondták: „Ha nem találjuk őt a lakásban, akkor rögtön a garázsok mögött keressük a kis kertben, ahol kapálgatni szokott.” Legnagyobb örömet számára a család, 5 unoka és 7 dédunoka jelenti, akik szívesen látogatják, de fotóikban is naponta gyönyörködik a nagyszobában kihelyezett képeken.

Túróczy Dezsőné 1928. szeptember 8-án született. 1945 decemberében ment férjhez, majd 1947. január 6-án született kislánya, kisfia pedig 1954. március 31-én. Férje 48 éves korában agyvérzést kapott és lebénult. Marika néni ápolta őt, egészen 1990 telén bekövetkezett haláláig. 1983 szeptemberében vonult nyugdíjba az 1977-es vegyvédelmi alakulattól Kiskőrösről.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!