Helyi hírek 2018. szeptember 14. 16:00

Az interneten folytatódik a településrendezési terv megvitatása

Képgaléria
Az interneten folytatódik a településrendezési terv megvitatása
Nemrégiben elkészült Kiskunfélegyháza településrendezési terve, amely 12 évig hatással lesz a város fejlesztésére. A tervet lakossági fórum keretében a városháza dísztermében szeptember 11-én Marton Tibor főépítész és Balogh Tünde településtervező ismertette, és válaszoltak valamennyi felmerülő kérdésre is.

Marton Tibor elmondta, hogy a terv elkészítése során az egyik fő szempont volt az ipari, gazdasági vállalkozások fejlesztési lehetőségeinek biztosítása. Emellett legalább ennyire fontos volt az, hogy a külterületen élőknek kedvezőbb életfeltételeket biztosíthassanak. Lényeges ez azért, mert Félegyháza lakosságának mintegy 10 százaléka külterületen, tanyás körzetben él. A terv szerint itt az eddigieknél kedvezőbb építkezési, fejlesztési lehetőségek teremtődnek.

Az érdeklődők az interneten a https://kiskunfelegyhaza.hu/dokumentumtar/onkormanyzati-koncepcio-strategia-programok/ oldalon érhetik el a dokumentumokat. A fórumon az előadók bemutatták azt is, hogy miként lehet elérni a teljes dokumentum részleteit. Kiderült, hogy valamennyi, terület, városrész, utca elérhető megfelelő áttekinthetőséggel, a tervezett változtatások ismertetésével.

Akiknek nincs jártasságuk a világháló használatában, azok személyesen is tájékozódhatnak az őket érdeklő kérdésekről, hiszen a koncepció papír alapon is áttekinthető. Ennek érdekében a városházán személyesen kell megkeresni a főépítészt.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!