Helyi hírek 2018. szeptember 18. 07:30

50 éve végeztek a Kossuth Lajos Általános Iskolában

Képgaléria
50 éve végeztek a Kossuth Lajos Általános Iskolában
Fél évszázad óta először találkoztak egymással annak az 1968-ban végzett félegyházi általános iskolai osztálynak az egykori diákjai, akik most – mivel a Kossuth Általános Iskola épületét már azóta lebontották – a Rózsakert Vendéglőben örülhettek a viszontlátásnak.

A 36 fős osztályba főként lányok jártak, de azért két fiú is érkezett az osztálytalálkozóra. Az egykori osztálytársak felnőttként a világ legkülönbözőbb pontjain találtak otthonra, és most rengeteg volt a megbeszélnivalójuk. Mindenki felidézte az elmúlt félszáz év legfontosabb történéseit, akadt, aki egyetemi pedagógusként, más gyári szakmunkásként élte az aktív éveit, és azt is kiszámolták, hogy a megjelent 17 néhai diáknak összesen 43 unokája van.

Meséltek tanítóikról, közöttük osztályfőnökükről, Gulyás Istvánné Kati néniről, akit különösen nagy szeretettel emlegettek. Többek között lelkesedést, tanulást és kreativitást tanultak tőle. Kedves emlékek fűzik őket Zvera Zoltánnéhoz is, aki történelmet és éneket tanított az osztálynak, s a művészetek nagy ismerőjeként maradt meg az emlékezetükben. Orr Júliának a földrajz, egyetlen, máig élő tanárnőjüknek, Mihálovics Istvánné Mária néninek pedig a matematika iránti szeretetüket köszönhetik.  

Az egykori osztálytársak abban a reményben váltak el, hogy a következő viszontlátásig már nem kell ilyen sok évet várni.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!