Sport 2018. szeptember 21. 14:35

Tovább bővülnek a Wing Tsunosok

Képgaléria
Tovább bővülnek a Wing Tsunosok
Tihanyi Mihály vezetésével immár 10 éve tartanak Wing Tsun kung-fu edzéseket Kiskunfélegyházán. E harcművészetet kortól és nemtől függetlenül bárki kipróbálhatja. Stílusából adódóan nem a fizikumra, hanem a technikára és a gyorsaságra épít. Az elmúlt években több félegyházi tanítvány is eljutott mesterfokozatig, legutóbb Lakatos Tamás (65) tette le a vizsgát. Tamás a nyugdíjazást követően egy éve ismerkedett meg a sportággal, a mestervizsgát követően Kiskunmajsán kezdi el a Wing Tsun oktatását.

Tihanyi Mihály több mint 16 éve foglalkozik a kung-fu ezen ágával, Kiskunfélegyházán heti két edzést tart hétfőn és csütörtökön 18 órától a Desperado Étterem udvarában, ahol bárki ingyenesen kipróbálhatja a Wing Tsunt. Nem versenysport, hanem harcművészet, eredmény csak kemény munkával és szorgalommal érhető el. Meg kell találni a belső egyensúlyt, önfegyelem és mentális felkészülés egyaránt szükséges – mondta el Tihanyi Mihály Si Hing.

- Egy kung-fu mondást idézve „Semmi sem állandó, csak a változás” – ez jellemezte az elmúlt tíz év félegyházi időszakát. A klub összetétele folyamatosan változik, sokan kipróbálják. Akad, aki rövidebb, más hosszabb ideig tanulja a Wing Tsunt. Fejleszti a mentális képességeket, egy idő után életformává válik. A Wing Tsun kihat a gondolkodásmódra, segít megtalálni az életben való egyensúlyt.

A tanítványok számát Lakatos Tamás (65) tovább bővítette, aki Kiskunmajsáról jár át a félegyházi edzésekre. A mestervizsga megszerzését követően immár a saját városában kezdi el a Wing Tsun népszerűsítését, oktatását. A tanítás nagy felelőséggel jár, mindezt Tamás is tudja, aki segítségre számíthat mesterétől, Tihanyi Mihálytól. Az oktatás a tervek szerint októberben indul el Kiskunmajsán.

 

 

[email protected]

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!