Helyi hírek 2018. szeptember 17. 07:30

Rádióhallgatásban is lokálpatrióták a félegyháziak

Rádióhallgatásban is lokálpatrióták a félegyháziak
A legtöbben és a legtovább a Rádió Smile-t hallgatják Kiskunfélegyházán. Ez derül ki abból a hallgatottsági mérésből, amit az NMHH megbízásából végeztek el, s amelynek eredményét nemrégiben kapták meg a helyi rádiók.

Az áprilisban, telefonos megkérdezésen alapuló felmérés szerint a Kiskunfélegyházán élők nagy részben a helyi rádiót hallgatják. A rádiók elérése, az úgynevezett reach-százalékos adatokban a teljes, 15-59 év közöttiek tekintetében azt mutatta, hogy a helyi Rádió Smile és az országos Petőfi rádió fej fej mellett egymás mellett áll. Őket követi a Kossuth, a Dankó és a Bartók Rádió.

A Smile a legnépszerűbb a 18-49-es és a 30-59-es célcsoportban, és a rádióhallgatással töltött idő tekintetében is viszi a prímet. Naponta átlagosan 214 percig hallgatják a helyi adót a teljes lakosság körében, a 30-59-es korosztályban pedig már 232 perc ez az idő.

Csőszi Viktor, a rádió vezetője elégedett az eredménnyel. Mint mondja, a rádió tavaly elkezdett
átpozicionálása, továbbá az új arculat meghozta az eredményét, amit a hallgatottsági adatok is alátámasztanak. Az újrapozicionálás egyébként azért is szükséges volt, mert a legutolsó KSH-s adatok szerint a 30 éven felüliek aránya a meghatározó Kiskunfélegyházán, akik leginkább a 90-es évek és az ezredforduló dalait ismerik és igénylik a legjobban. Ezt természetesen a Rádió Smile sem hagyhatja figyelmen kívül zenei kínálatának összeállításakor.


 

Kövessen minket a Facebookon is!