Sport 2018. szeptember 15. 18:45

Győzelemmel kezdett a KKC

Képgaléria
Győzelemmel kezdett a KKC
Hét év után első alkalommal játszott tétmérkőzést a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubjának NB II-es férfi felnőtt csapata. Az újjáalakult együttes a IV. Félegyházi Pékség Kupa keretében az ugyancsak NB II-es Gyulai Color KE ellen kupamérkőzésen lépett pályára szeptember 15-én a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A találkozót megelőzően Iványi Ferenc klubelnök és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte a csapat játékosait és edzőjét. A KKC izgalmas végjátékban 68-64-re nyert, Laczkó Róbert vezetőedző tanítványai győzelemmel debütáltak.

A KKC újjáalakult NB II-es felnőtt férfi csapata a győzelem reményében fogadta a Gyula gárdáját, az első negyed ennek jegyében hazai fölénnyel telt. A félegyházi együttes szinte végig vezetett helyenként kisebb és nagyobb különbségekkel, a vendég együttes azonban egy pillanatig sem adta fel és kihasználva lehetőségeit egészen a hajráig meccsben maradt.

Három perccel a vége előtt a fordítás is sikerült a gyulai csapatnak (61-62), de a KKC gyorsan visszavette a vezetést és 68-64-re nyert. A győzelem Laczkó Róbert vezetőedző szerint erőt adhat a folytatáshoz. Az NB II-es bajnokság októberben indul, a KKC az első körben hazai pályán a Miskolc csapatát fogadja.

 

Értékelés:

Laczkó Róbert (vezetőedző, KKC):

- Első tétmérkőzésünket játszottunk, ebből a szempontból is nehéz találkozóra számítottunk. Mindenki szeretett volna bizonyítani hazai pályán és ez látszott is. Ellenfelünknek, a Gyula csapatának nem volt veszítenivalója, több esetben meglepett minket, a végén azonban sikerült higgadtnak maradnunk, ami elégnek bizonyult a győzelemhez. Kevés időt töltöttek együtt a játékosok, eddig elsősorban a fizikai felkészülésre helyeztük a hangsúlyt, ezt követően a taktikai és a technikai elemek csiszolása lesz a cél. A bajnokság három hét múlva, októberben indul, szeretnénk jól szerepelni.

 

Férfi Hepp-Kupa mérkőzés - 2018. 09. 15.
Kiskunfélegyházi KC - Gyulai Color KE 68-64


G. Z. 

Fotó: Gubu Zoltán, Bencsik László
 

Kövessen minket a Facebookon is!