Helyi hírek 2018. szeptember 26. 07:30

Emlékhely a hála kifejezésére

Emlékhely a hála kifejezésére
Szeptember 26-án, szerdán adják át Kiskunfélegyházán az Alsótemető megújult ravatalozójánál a szervdonorok tiszteletére elkészült emlékhelyet. Ez az országban az első olyan emlékhely lesz, ahol szervátültetettek és donor-hozzátartozók találkozhatnak.

Az átadási ünnepség 16 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében szakmai fórummal kezdődik, ahol egy előadás keretében a résztvevők megismerhetik a magyarországi szervdonációs programokat, és bemutatkozik Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, aki maga is vesetranszplantált.

Ezt követően levetítik Nyárai Gerzson „Halottat operálunk, hogy életet menthessünk” című filmjét, s a helyszínen kiállítás látható Mónus Márton fotóiból, amely a transzplantációt, valamint a donor-hozzátartozók tragédia utáni életét mutatja be.

17 órakor az Alsótemető ravatalozójánál Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere ünnepi műsor keretében átadja az emlékművet, amelyet Hajagos Gyula plébános szentel meg. Közreműködnek a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, köszöntőt mond Csikós Józsefné donor-hozzátartozó.

 

Kövessen minket a Facebookon is!