Kultúra 2018. november 11. 16:00

Főtér irodalmi pályázat - meghosszabbították a beadási határidőt

Főtér irodalmi pályázat - meghosszabbították a beadási határidőt
Szépirodalmi pályázatot írt ki a félegyháziaknak, elsősorban a 13-17 éves fiataloknak a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete a Félegyháza Újjáépül című pályázat keretében, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szakmai támogatásával. Mind lírai, mind prózai műfajokban lehet pályázni, maximum 3000 karakter hosszban. A pályázat nyertesei egy öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehetnek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írásokból kötetet jelentetnek meg 2019 első felében. A pályázat beadási határideje: november 30.

Fotó: Gyürky Bence

A pályázatra szánt műveket a [email protected] e-mailcímre kérik beküldeni „Főtér irodalmi kör” témamegjelöléssel. A levél tartalmazza a pályázó nevét, e-mail címét és Facebook felhasználónevét, életkorát és iskolája nevét. A pályaműveket word-formátumban kell csatolni.

A pályázathoz létrehoznak egy nyílt Facebook-csoportot, ahová feltöltik a pályaműveket. A pályázat nyerteseit szakértő zsűri választja ki, valamint műfajonként egy fő a Facebook-közönség szavazásával is bejuthat a nyertesek közé.


Pályázati témák

Líra


Itt születtem én… − Félegyháza Petőfi-slammel: szabad, kötetlen, Petőfi radikális szemléletmódját idéző, Petőfi hangját aktualizáló szülőváros-élmény (szabad vagy kötött, de lazított versformában)

Mikor a téren… − a főtérhez, városi terekhez kapcsolódó, személyes vagy képzelt élményen alapuló vers, dal (témaadó vers: József Attila: Mikor az uccán átment a kedves)

Térzene – bármilyen hang, ami a térről a versbe áthallatszik – hangzásra épülő, erős verszenével rendelkező dal, vers

Ugróiskola – terek és utcák játékai, mondókái – játékos gyerekvers kötött vagy kötetlen versformában (témaadó vers: Nemes Nagy Ágnes: Ugróiskola)

Ha szólni tudna – Mit mondana az aszfalt, a járda, a szökőkút, a szobor, a házfal, a templomkapu, a piac fémasztala vagy a platánfa, a magyalbokor, a sétáló labrador, és még sorolhatnánk – tárgyak, épületek, lények beszélnek, akiknek te adhatsz nyelvet, méghozzá versnyelvet (versmonológ, szabad vagy kötött formában)


Próza

A legendák köztünk élnek – monda, legenda, fantasy írása egy mai vagy képzeletbeli félegyházi személyről, illetve a Főtér épületeihez kapcsolódva

Fészekrakó – Hogyan látnak minket a Főtér madarai? – mese, novella

Én már itt állok száz éve… – Miről mesélne a Platánsor vagy a Főtér egy fája? – Mese, novella, tárca

Kossuth eFélegyháza-pont – Kossuth Lajos ma mit üzenne a félegyháziaknak? Fogalmazd meg egy nyilvános beszédben (beszédvázlatban) – rétori feladat

Petőfi-rádió – képzeletbeli hírek Kiskunfélegyházáról 2048-ból

Piackép – pillanatképek, rövidpróza, szövegskiccek, egypercesek, Instagram-vázlatok


A pályázat a TOP-2.1.2-15-BKI-2016-00004 azonosító számú projekt keretében valósul meg.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!