Helyi hírek 2018. szeptember 19. 11:40

Félegyházán is támogatást ígérnek az álhírek – Ne dőljön be!

Félegyházán is támogatást ígérnek az álhírek – Ne dőljön be!
Ismét ártalmas álhírek terjednek az interneten. Van, ami egyszeri, évente igényelhető, 65 ezer forintos támogatást ígér, a másik lakásfelújításra kérhető, jelentős vissza nem térítendő összeget helyez kilátásba, a helyi önkormányzatoknál történő igénylést követően. Dr. Faragó Zsolt jegyző megerősítette: a hírek teljesen alaptalanok. A megtévesztett ügyfelek nagy számban érdeklődnek személyesen és telefonon a városházán, de csalódniuk kell.

Az interneten, a közösségi portálokon rengeteg téves információ terjed, amit egyesek tájékozatlanságból, mások a megtévesztés szándékával osztanak meg másokkal. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a világháló felelős használatára! A támogatások közzétételének megvannak a hivatalos fórumai, többek között a kormányzati és önkormányzati portálok, de igyekszünk a Félegyházi Közlöny hasábjain is tájékoztatni ezekről a lakosságot. Ne dőljenek be az álhíreknek! Az információt mindig ellenőrizzék! Tájékozódjanak a rendszeresen álhíreket közlő oldalakról!

Dr. Faragó Zsolttól megtudtuk azt is, hogy jelenleg egyetlen központi támogatási forma igényelhető az önkormányzatnál, a fűtéstámogatásban korábban nem részesültek számára.


 

Kövessen minket a Facebookon is!