Helyi hírek 2018. szeptember 19. 16:30

Új kosárlabdacsarnokot avattak a PG-ben

Képgaléria
Új kosárlabdacsarnokot avattak a PG-ben
A Szent Benedek Iskola PG Tagintézményében szeptember 19-én avatták fel az új 700 négyzetméteres kosárlabda csarnokot. A sportlétesítmény a régi 200 négyzetméteres tornaterem helyén épült fel, korszerű felszereléssel, versenyek megrendezésére alkalmas pályamérettel és lelátóval. A kosárlabdán kívül természetesen az iskolai testnevelési óráknak is méltó körülményt biztosít.

Az átadó ünnepségen elsőként Rokolya Csaba igazgató köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy néhány éve még szinte megvalósíthatatlannak tűnt ez a beruházás, de köszönhetően az összefogásnak, a fenntartó és a város támogatásának, holnaptól szép, kulturált környezetben sportolhatnak az iskola növendékei. Megköszönte a város támogatását, azt, hogy a közel 500 millió forintost beruházást 68 millió forinttal támogatta. Köszönetet mondott a kivitelező ELŐSZER Kft. pontos és precíz munkájáért is.

Elmondta, hogy az iskolának nagy szüksége volt erre a beruházásra, hiszen a korábbi 200 négyzetes tornaterem már nem tudta kielégíteni az oktatási igényeket sem

Csányi József  polgármesterként és öregdiákként is üdvözölte az új létesítmény átadását. Amikor 30 évvel ezelőtt tanulmányaim megkezdésekor először léptem be az épület falai közé, akkor még csak reménykedtem abban, hogy tanulmányaimmal magam is emelhetem az iskola hírnevét. Ma viszont büszkén állok itt és örülök, hogy részese lehettem a sportcsarnok megvalósításának és, hogy az iskolától kapott sok jót viszonozhattam. Félegyháza régóta iskolavárosként ismert, és ezt a rangját az elmúlt években sem veszítette el. A város minden körülmények között igyekszik oktatási intézményeit támogatni, segíteni. Ezért is nagy öröm, hogy most egy új sportcsarnokot avathatunk - tette hozzá a polgármester.

Hardi Gábor Titusz atya főigazgató arról szólt, hogy amikor a Pannonhalmi Főapátság felvállalta az intézmény működtetését, akkor megfogalmazták, hogy színvonalas oktatást és körülményeket biztosítanak. Ezért mindent meg is tettek, és köszönhetően az összefogásnak, a város támogatásának most a kosárlabda csarnok is elkészült. A fiatalokat arra buzdította, hogy használják szeretettel és minél többet, remélve azt, hogy az elődökhöz hasonlóan, sok élsportoló is kikerül ebből az intézményből.  

Az új sportlétesítményt a nemzeti színű szalag átvágása előtt Hortobágyi T. Cirill főapát áldotta meg.

Az átadó ünnepségen az iskola diákjai, Karinthy Frigyes „Tanár úr kérem” művének alapján készült, tornaórán játszódó jelenetet mutattak be. Zárásként pedig egy gimnasztikai bemutatóvak vették birtokba a csarnokot.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!