Helyi hírek 2018. szeptember 19. 15:15

Drognak, alkoholnak, balhénak nincs helye Félegyháza utcáin!

Drognak, alkoholnak, balhénak nincs helye Félegyháza utcáin!
Eddig nem tapasztalt jelenség ütötte fel a fejét Félegyházán: köztereinken egyre gyakrabban találkozunk alkoholtól, vagy kábítószertől bódult személyekkel. Ez rossz irány, ami ellen fel kell lépni még mielőtt elharapózna! Ezért városvezetőként partnerségre hívok mindenkit, akinek fontos életterünk közbiztonsága, szűk pátriánk megszokott, szerethető légköre!

Mi, félegyháziak többször bizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk összefogni, és közös erővel megoldani a felmerülő problémákat. Sohasem várunk a „sült galambra”, nem hagyatkozunk a kívülről érkező segítségre, hanem cselekszünk. Az önkormányzati erőforrásokkal az állami működtetést igyekszünk hatékonyabbá tenni, a helyi igények figyelembevételével jobb szolgáltatásokat nyújtani. Most is hajlandók vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt az ügy szolgálatába állítani, de a megoldáshoz ennél is több kell: a rendőrség, a polgárőrség, a cégvezetők, a városlakók közös akarata! Vessünk véget együtt a nemkívánt folyamatnak!

Ami engem illet, a következő testületi ülésen kezdeményezni fogom, hogy október 1-jétől két új éjszakai közterület-felügyelőt állítsunk munkába, akik folyamatosan a város közterein lesznek szolgálatban. Emellett tovább dolgozunk a rendőrséggel és minden együttműködésre kész szervezettel Félegyháza közbiztonságának javításán. Ezt az elképzelést megosztottam a félegyházi rendőrkapitánnyal, aki felajánlotta, hogy munkatársaink mellé két rendőr járőrt biztosít. Így október 1-jétől két rendőr-közterület-felügyelő páros is őrködik Félegyháza közterületeinek biztonsága felett.

Sokan vagyunk, akik családunkkal azért élünk éppen Félegyházán, mert fontos számunkra a kisváros óvó légköre. Plázák és forgalmi dugók helyett azt akarjuk megadni a gyermekeinknek, amiben nekünk is részünk lehetett: az önfeledt kerékpározás, a gondtalan bandázások élményét a parkokban, az ismert szórakozóhelyek és a névről ismert üzemeltetők óvó tekintetének garanciáját, az egymásért érzett felelősség, az összezáró és védelmező közösség biztonságát.

A gazdaság jól halad. Ez nagy öröm, mert városunk látványosan fejlődik, a félegyházi vállalkozások egyre eredményesebbek. A növekvő munkaerő igényt azonban sokszor vendégmunkásokkal kénytelenek megoldani. A távolról, gyakran más országból, idegen kultúrából érkező munkavállalók egy része törvénytisztelő, az általunk is fontosnak tartott normák szerint él. Vannak azonban, akiknek a viselkedése, deviáns magatartása komoly feszültséget okoz. Mindannyian felelősek vagyunk a közösségért, ahol élünk, döntéseinkért, és azok következményeiért, munkáltatóként munkatársaink magatartásáért, akár a szabadidejükben is. Arra kérem a cégvezetőket, hogy gondoljanak erre, amikor dolgozóikat kiválasztják!

Tisztában vagyok azzal, hogy nem tudjuk teljes mértékben kirekeszteni városunkból a drog és alkohol negatív jelenségeit, de amellett kitartok, hogy ezeknek nincs helyük a félegyházi utcákon és köztereken!

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!