Helyi hírek 2018. szeptember 22. 10:00

„Rázd fel és mozogj!”

Képgaléria
„Rázd fel és mozogj!”
Kiskunfélegyháza évek óta csatlakozik az európai autómentes nap rendezvénysorozatához. Idén a sportcsarnok mögötti parkolóban várta gazdag program a fiatalokat és időseket, hogy a „rázd fel és mozogj” jelmondattal meghirdetett eseményen erősítsék a környezettudatosságot sportolási és játéklehetőségek biztosításával.

Az eseményt Csányi József polgármester nyitotta meg, aki mindenkit ösztönzött arra, hogy ne csak a világnapon, hanem a hátköznapokon is közlekedjünk kerékpárral, és sportoljunk egészségünk megvédése érdekében. Elmondta azt is, hogy ma már az autógyárak is igyekeznek a környezetterhelés csökkentésére. Elektromos járműveket gyártanak, amelyek nem szennyezik a levegőt. Ilyennel és elektromos kétkerekűvel is találkozhatnak az érdeklődők, és kipróbálhatják, bízva abban, hogy nemsokára már hasonló járgányokkal tudják megoldani mindennapi közlekedésüket – tette hozzá a polgármester, mindenkinek kellemes időtöltést kívánva.  

A megnyitó után következett az IZS-TEAM bemutatója. Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc oldalkocsis „fenegyerekek” bemutatója hatalmas sikert aratott a gyerekek körében. De sokan nyüstölték az ugrálóvárat, mások a kézműves foglalkozásokon töltötték az időt. A pedálos gokartok sem kaptak pihenőidőt, a rendőrség standjánál pedig KRESZ ismereteiket tesztelhették a vállalkozókedvűek. A kerékpárosok ügyességi versenyen vettek részt és működött ingyenes kerékpárszerviz is. Az Egészségfejlesztési Iroda ingyenes vérnyomás, vércukor, testsúly és testzsír méréssel állt mindenki rendelkezésére. Délután kerékpártúra indult Haleszba.
 

Kövessen minket a Facebookon is!