Helyi hírek 2018. szeptember 29. 17:30 Forrás: agrotrend.hu

Kérdőív a mezőgazdaság digitalizációjáról

Kérdőív a mezőgazdaság digitalizációjáról
Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának (DAS) célja az agrárgazdaság digitalizációs átalakítása és fejlesztése az agrárgazdaság hatékonyságának növeléséhez, versenyképességének javításához. A digitális technológiák bevezetésének alapvető feltétele a használatukra nyitott, és az alkalmazásukhoz megfelelő tudással rendelkező humánerőforrás - olvasható az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) oldalán.

A „Mezőgazdaság 4.0” a digitális agrárgazdaság, az információs és kommunikációs technológiák, a nagytömegű adatok gyűjtésére és feldolgozására alapuló döntéstámogatás, továbbá az automatizálás és a robotizáció egyre szorosabb összefonódását, valamint a termelés, az üzemirányítás, a termékpályák üzleti modelljeinek megváltozását eredményező technológiai és vezetés-irányítási reform összefoglaló neve.

A stratégia megvalósításának támogatásához az AKI felmérést készít a jelenlegi helyzetről. A kérdőív a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen - árutermelés céljából - folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők informatikai ismereteivel, valamint a gazdaságok digitális eszközök és információs rendszerek használatával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

A kérdőív, amelyet itt lehet kitölteni, nagyjából 10 percet vesz igénybe.
 

Kövessen minket a Facebookon is!