Program 2018. szeptember 25. 16:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

Láthatatlan vacsora

Láthatatlan vacsora
Szemléletformáló programsorozatot szervez középiskolai kollégiumok fiataljai részére Láthatatlan vacsora címmel a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szeptember 27-én, csütörtökön 16 órakor a Desperado Étteremben.

Fotó: illusztráció - kultography.blog.hu

Az érzékenyítő rendezvény célja, hogy az ép látású személyek is átéljék, átérezzék, milyen akadályoztatva, nehezített körülmények között elvégezni a mindannyiunk életének fontos részét képező, a napi rendszerességgel és rutinnal megvalósuló tevékenységet, az étkezést.

A program során a látó résztvevők bekötött szemmel fogyasztják el vacsorájukat, ami elősegíti a saját élményekre épülő empatikus képességek fejlesztését, az esélyegyenlőség megvalósítását. Meghívott látássérült előadónk segítségével pedig releváns információkat adunk át a vakok és gyengénlátók mindennapjairól.

Vendégelőadó Kácsor-Macska Zsuzsanna, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke és segítő társa, Grafit lesz. 

A Láthatatlan vacsora egy bevezető beszélgetéssel kezdődik. Később a résztvevők teljes sötétségben vagy bekötött szemmel, minden vizuális segítség nélkül tehetik próbára érzékszerveiket, hiszen látószervük használata nélkül fogyasztják majd el a felszolgált ételeket.

A szemléletformáló programsorozatra két intézmény - a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium, valamint a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye - kollégiumának tanulóit és tanárait hívták meg, így összesen 30 fő részvételével zajlik majd.



 

Kövessen minket a Facebookon is!