Helyi hírek 2018. szeptember 27. 10:00

Megerősítették együttműködési szándékukat a testvérvárosok képviselői

Képgaléria
Megerősítették együttműködési szándékukat a testvérvárosok képviselői
Kiskunfélegyháza 1992-ben kötötte meg első testvértelepülési kapcsolatát a németországi Braunfelssel. A 25 éves évforduló alkalmából tavaly újra megerősítették Félegyházán, a XIX. Libafesztiválon az együttműködési megállapodást. Az erről szóló dokumentumot akkor Peter Schneider, Braunfels korábbi polgármestere és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere írták alá. 

Idén szeptember 20. és 23. között szándékukat Braunfelsben is megerősítették a városok képviselői. Az ünnepélyes ceremóniára érkező 9 fős delegációt Balla László alpolgármester vezette. Jelen voltak még Bense Zoltán és Szamosi Endre önkormányzati képviselők, valamint a Testvérvárosi Egyesület képviselői.

Balla László beszámolt arról, hogy a találkozás jó apropó volt a további együttműködés színtereinek egyeztetésére is. Szó esett egyebek mellett a családok, iskolák közötti kapcsolatok bővítéséről, közös Európai Uniós pályázatok lehetőségéről is.

A félegyházi delegáció részt vett a Braunfelsi Testvérvárosi Egyesület 50 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségsorozaton is. Ennek keretében volt szakmai találkozó és eszmecsere az Európai Unió aktuális kérdéseiről.
 

Kövessen minket a Facebookon is!