Helyi hírek 2018. szeptember 26. 14:30

Új városházát építettek a diákok

Képgaléria
Új városházát építettek a diákok
A város kulcsát szeptember 26-án, a városháza dísztermében vette át Csányi József polgármestertől Barna-Papp Adrián, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke. Ezen a napon a fiatalok jelképesen birtokba vették a várost. A díszteremben megtartott közgyűlésükön a polgármester és Balla László alpolgármester válaszolt a diákok kérdéseire, amelyek elsősorban a városfejlesztésre, a fiatalok közösségi tereinek bővítésére, a biztonságos közlekedési feltételek megteremtésére és a sportolási lehetőségek bővítésére irányultak. A közgyűlés után a városi sportcsarnokban szorgos közösségek papírból, hungarocellből építettek és díszítettek új városházát, miközben társaik egy sok-sok feladatot magában rejtő sportvetélkedőn, majd a középiskolák iskolabörzéjén vettek részt.

A közgyűlésen a város fejlesztési terveiről is kérdeztek a diákönkormányzat tagjai. Többek között kíváncsiak voltak arra, hogy a Zöld város program keretében teremtődnek-e olyan terek, amelyek a fiatalok közösségi életét szolgálják. A dózsások tornatermük fejlesztésének lehetősége felől érdeklődtek, a darvasosok pedig az iskola melletti szabad tér rendbetételéről érdeklődtek. Többen a sportolási lehetőségek bővítését kérték, illetve azt, hogy legyenek olyan közösségi rendezvények, ahol az iskolák diákjai találkozhatnak, ismerkedhetnek egymással.

Csányi József elmondta, hogy a Zöld város program megvalósítása során nagyon ügyelnek arra, hogy olyan terek, zöldfelületek alakuljanak ki, amelyek a fiatalok közösségi, szabadidős tevékenységét is szolgálják. A szökőkutakat, csobogókat úgy alakítják ki, hogy környezetükben olyan színpadok építésére is lehetőség legyen, ahol színvonalas és érdekes előadásokat, produkciókat lehet bemutatni.

A sportlehetőségeket is bővítik a Honvéd pálya folyamatos fejlesztésével, emellett megújul a volt Vasas pálya is, amely nagyon sok sportolási, kikapcsolódási lehetőséget fog kínálni a diákoknak is. A Darvas iskola felvetésével kapcsolatosan a polgármester elmondta, hogy a városrészek megújítása is megkezdődik hamarosan. Az iskola melletti területen a sportolóknak, az extrém sportok kedvelőinek is pályák épülnek.

Arra kérésre, amely ifjúsági klub létrehozására, a fiatalok ismerkedését segítő rendezvények megszervezésére vonatkozott, a városvezető elmondta: a diákönkormányzatnak, a fiataloknak kell eldönteni, hogy mit szeretnének, és azok megszervezését is meg kell oldani. Egy biztos, hogy az önkormányzat részéről minden jó kezdeményezés támogatásra számíthat.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!