Helyi hírek 2018. szeptember 27. 07:30

Begyűjti a rendőrség a drogosokat Félegyháza köztereiről

Begyűjti a rendőrség a drogosokat Félegyháza köztereiről
Drognak, alkoholnak, balhénak nincs helye Félegyháza utcáin! címmel néhány nappal ezelőtt közöltük Csányi József polgármester írását, amelyben arra kért minden döntéshozót, cégvezetőt és félegyházi lakost, hogy vállaljon partnerséget a városi közterek biztonságának megőrzésében. A cikk nagy vihart kavart, rendkívüli aktivitásra és összefogásra buzdítva az érintetteket. Nem is maradt el a hatás: alig több, mint egy hét telt el, és máris érzékelhetően kevesebb a negatív jelenség városunk utcáin.

Csányi Józsefet arra kértük, hogy foglalja össze a cikk megjelenése óta történteket. A polgármester elmondta, hogy Dávid Károly megyei főkapitány rendkívüli idegenrendészeti akciót rendelt el Félegyházán, amelynek keretében heti több alkalommal vidéki rendőrök tartanak ellenőrzést a városban, fokozott figyelemmel a közösségi szálláshelyekre, vendéglátóhelyekre. A gyors intézkedésért ezúton is köszönetét fejezi ki a város első embere.

Haladéktalanul intézkedett Timafalvi László félegyházi rendőrkapitány is, akinek utasítása alapján minden, Félegyháza közterületén bódult állapotban tartózkodó személyt előállítanak, drogtesztnek vetnek alá, és pozitív eredmény esetén büntető eljárást indítanak a vonatkozó jogszabályok alapján. A kapitány ezúton is arra kéri a lakosságot, hogy ha ilyen személyt észlelnek, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ismert számokon, például a 112-n. Kollégái perceken belül a helyszínre sietnek és intézkednek.

Ezzel párhuzamosan két fővel növeli a közterület-felügyelők létszámát az önkormányzat. Az új munkatársak az esti órákban rendőrökkel párban őrködnek majd Félegyháza köztereinek biztonsága felett.

Készül továbbá a közterületen lévő alkoholfogyasztás tilalmáról szól önkormányzati rendelet is, amely természetesen a vendéglátóhelyek kerthelyiségeinek működését nem befolyásolja, de a parkokban, utcán büntethetővé teszi az alkoholfogyasztást.



 

Kövessen minket a Facebookon is!