Helyi hírek 2018. október 1. 07:30

Körkérdés: Hogyan készül a fűtési szezonra?

Képgaléria
Körkérdés: Hogyan készül a fűtési szezonra?
A hidegebb esték beköszöntével hamarosan a fűtési szezon is elindul. Akad, aki fával, míg más gázzal, vagy éppen klímával fűt. A tüzelőt érdemes időben beszerezni és a gázkészülékek kitisztítása, esetleges javítása, modernizálása sem árt a fűtési szezon megkezdése előtt.

Mester Roland (20)

Fával fűtünk, a tüzelőt előre megvettük, időben felkészültünk a télre. Idén 25 köbméter fát hozattunk, amit összedaraboltunk. Változékony az időjárás, nem lehet kiszámolni előre a hidegebb hónapokat. Kisgyermekünk lévén, figyelünk a megfelelő komfort biztosítására, időben rendelünk tüzelőt, ha szükséges. Az elmúlt években felszökött a fa ára, szinte egy árban van a gázzal, utóbbival a fűtés kényelmesebb.

 

Benedek Lajos (59)

Hosszú és hideg telünk lesz állítólag, így minden eshetőséggel számolni kell. Tanyán lakom, fával fűtünk, amit időben beszereztünk. Mellette a városon belül házat újítunk, épp a fűtésrendszert cseréltük, modernizáltuk. Fontosnak tartjuk, hogy ki legyenek tisztítva a gázkészülékek, saját magunk és környezetünk biztonsága érdekében. Egy modernebb gázkazánnal sokat spórolhatunk a rezsin.

 

Abai Bernadett (33)

Családi házban lakom, ahol elektromos fűtés és fatüzelésű kályha működik. Felkészülni mindenképpen érdemes a télre, tapasztalatom szerint a villanyfűtés és a vegyes tüzelés szinte ugyanannyiba kerül. A villanyfűtés kényelmesebb, nem kell a begyújtással bíbelődni, viszont a fa jobb hőérzetet ad. Ebből kifolyólag a hagyományos fafűtést jobban szeretem.

 

Horváth Istvánné (33)

Beüzemeltük a klímafűtést a hidegebb őszi estékre, emellett távfűtés van a társasházban, ahol élünk. Az inverteres klímát idén vásároltuk, jól vizsgázott, a gyerekek végett lett rá szükség, a távfűtést ugyanis csak később kapcsolják be. Az időjárás sok esetben eléggé szeszélyes, így számunkra is fontos volt, hogy több fűtési lehetőséggel rendelkezzünk.

G. Z.



 

Kövessen minket a Facebookon is!