Helyi hírek 2018. szeptember 29. 14:30

A szépkorúakat köszöntötte Félegyháza

Képgaléria
A szépkorúakat köszöntötte Félegyháza
A szépkorúak foglalhattak először helyet a művelődési központ színháztermének új széksoraiban, szeptember 28-án. A város önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ ezen a napon az Idősek Világnapja alkalmából vendégelte meg az időseket Várkonyi András „Vén budai hársfák…” című vidám, zenés műsorával. Az előadás előtt Csányi József polgármester személyes hangvételű köszöntővel üdvözölte a megjelenteket, és a város valamennyi idős lakóját.

– Gyerekként abban a csodálatos és szerencsés helyzetben volt részem, hogy nagymamámmal tölthettem időm nagy részét. Ő volt az, aki megtanított sok ügyességre, többek között a vasalásra, amik hasznomra váltak a későbbiekben is. Megvédett mindennel és mindenkivel, még a szüleimmel szemben is, de megtanított az idősek tiszteletére is.

Amikor bekerültem mostani hivatalomba, a város nyugdíjas klubjainak révén újra találkozhattam nagymamám érzelmeivel, gondolataival. Általuk sok-sok nagymamám lett, akik mindig megfogalmazzák intő, bölcs gondolataikat. Éppen ezért tartom fontosnak az idősek világnapját. Ezen a napon végigjárom azokat az otthonokat, ahol nyugdíjasaink, időseink élnek. Mindig szeretek a szépkorúakkal találkozni, és fontos számomra a kapcsolattartás, a beszélgetés. Azért, mert minden találkozás élményekkel, jó érzésekkel tölt fel.

Kívánom, hogy önökkel, és a városunk valamennyi szépkorújával sok-sok rendezvényen találkozzunk, szépséggel és örömmel beszéljük meg közös dolgainkat – mondta Csányi József köszöntőjében.

s. r. 

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!