Helyi hírek 2018. szeptember 29. 15:30

Algyőn rúgták a bőrt a tűzoltók

Képgaléria
Algyőn rúgták a bőrt a tűzoltók
Algyőn rendezték meg a Belügyminisztérium 2018. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó-bajnokságát, szeptember 27-én. A tűzoltók közül a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata - a Kiskunhalasi, a Kiskunfélegyházi és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság válogatottja - érte el e legjobb eredményt, bronzérem került a nyakukba.

Az év során lejátszott labdarúgótornákon legjobbnak bizonyult csapatok vívták ki maguknak a lehetőséget, hogy részt vegyenek a mindent eldöntő algyői bajnokságon. Tizenhat csapat kapott meghívást, a cél pedig a bajnoki cím és az aranyérem megszerzése volt. A rendőrkapitányságok, az alkotmányvédelmi hivatal, a büntetés-végrehajtási intézetek és a katasztrófavédelem tízfős csapatai mérték össze erejüket és ügyességüket.

A megnyitót követően a csapatvezetők segítségével megtörtént a négy-négy csapatból álló csoportok összetételének sorsolása. Fél kilenckor vette kezdetét a játék, az algyői sportközpont mind a négy pályáján rúgták a bőrt a focisták. Az első körben kétszer tizenöt perces mérkőzések sorozata következett. A selejtezők tizenegy órakor zárultak le, innen már csak a legjobb nyolc csapat jutott tovább, köztük a Bács-Kiskun megyei csapat is. A döntőbe való jutásért a - bajnokságot megnyerő - Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság válogatottjával került össze csapatunk, ahol egy igen küzdelmes meccsen 3:2-re nyert az ellenfél, így a harmadik helyért küzdhetett tovább a csapat. A harmadik és a negyedik hely sorsát eldöntő mérkőzés délután fél háromkor kezdődött, és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatának győzelmét (4:2) hozta, ebben a rendkívül erős mezőnyben.

Délután négy órakor a két legjobb együttes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság játékosai álltak egymással szemben a pályán. Végül a Fejér megyeiek győzedelmeskedtek, így ők állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a játéktudása mellett az akaratának és küzdeni tudásának köszönhetően érte el ezt az előkelő helyezést. Gratulálunk!


A csapat tagjai:

Orbán Balázs - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Beke András - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Bisztrovics Róbert - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Bálind Róbert - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Kovács Máté - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Novikov János - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ropos Gergő - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Szikora Tamás - Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Katona Balázs - Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Fekete Zoltán - Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság


Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy - Csongrád MKI

 

Kövessen minket a Facebookon is!