Kultúra 2018. október 4. 10:00

Könyvtársarok - Országos könyvtári napok Félegyházán is

Könyvtársarok - Országos könyvtári napok Félegyházán is
2006 óta október hónap első hetében rendezi meg a könyvtári szakma a legjelentősebb, a legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatát, az országos könyvtári napokat, amelynek célja, hogy rendhagyó, de tartalmas eseményekkel intézményeibe hívogassa a rendszeres könyvtárlátogatókat éppen úgy, mint az eddig még távolmaradókat.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár évek óta csatlakozik ehhez az országos rendezvényhez. Idén október 4-én, csütörtökön 17 órakor hosszú előkészítő munka után nyílik meg a tinédzser olvasók előtt az internet és médiatár részlegben helyet kapó ifjúsági sarok. A fiatalosan, új bútorokkal berendezett tér színhelye lehet tanulásnak, csoportos foglalkozásnak, a szabadidő hasznos eltöltésének, hiszen könyveket, folyóiratokat, nyelvoktató csomagokat, dvd-ket, társasjátékokat és Smart televíziót vásároltak. A megnyitó után irodalmi est, slam poetry várja a kamaszokat.

Október 6-án, szombaton 9 órától a könyvtárban működő klubok foglalkozásain vehetnek részt az érdeklődők. Tarjányi Xénia művésztanár, a Színe-java klub vezetője családi színezésre hívja a kikapcsolódni vágyó felnőtteket és gyermekeket. A Madárbarát klubot vezető Meizl Ferenc tanár úr a Móravárosban helyez el 40 odút.

10 órától a bibliotéka megbecsülése jeléül a leghűségesebb, a legaktívabb, a legtöbb dokumentumot kölcsönző olvasóit jutalmazza, majd a Móra Társaság által meghirdetett Kincskereső rajzpályázat eredményhirdetésére kerül sor.

 

Kövessen minket a Facebookon is!