Helyi hírek 2018. október 1. 19:40

Új, aszfaltozott utat avattak Bikahegyben

Képgaléria
Új, aszfaltozott utat avattak Bikahegyben
Aszfaltburkolattal látták el az Alsótemető fölötti Nap utcát. A megújult, 150 méter hosszúságú, három méter szélességű utat október elsején adta át a közlekedőknek Csányi József polgármester és Bense Zoltán, a térség önkormányzati képviselője. A nemzeti színű szalag egy-egy szeletével az avatáson jelenlévő városrész lakóit is megajándékozták, akik nagyban hozzájárultak az útfelújításhoz.

Az avatáskor a polgármester elmondta: az utak felújítása fontos programja Félegyházának. Elsősorban a gyűjtőutak megújítására koncentrál a város. De a Nap utca átadása igazolja azt, hogy a városvezetés fontosnak tartja azoknak az utcáknak az aszfaltozását, rendbetételét is, amelyek olyan lakóközösségeket érintenek, akik áldoznak a felújításra, elkészíttetik az útalapot közlekedésük rendezettebbé tétele érdekében. Erre kiváló példát mutatattak a Nap utca lakói, ennek köszönhető, hogy ma egy új aszfaltozott útszakaszt avathatunk.  

Bense Zoltán a városrész önkormányzati képviselője is köszöntötte a lakókat. Elmondta, hogy régi vágya volt az itt élőknek, hogy utcájuk szilárd burkolatot kapjon, és tettek is ennek megvalósításáért. Kifejtette, hogy remélhetően ez a fejlesztés tovább folytatódik, és a Viola utca, valamint a Pázsit utca végének rendbetételével egy járható, kulturált körforgalmi szakasz épül meg ebben a térségben.

– Én mindenképp ügyelek arra, hogy körzetemnek ne csak a városközponti része újuljon meg. Ennek a törekvésnek része a mai útátadás is, de lesz folytatás az útépítésekben, és a közvilágítás-fejlesztésében is – tette hozzá.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!