Sport 2018. október 3. 16:30

Duatlon szezonzárás, két arannyal

Képgaléria
Duatlon szezonzárás, két arannyal
Ajkán rendezték meg a Magyar Triatlon Szövetség 2018. évi duatlon ranglistás versenysorozatának utolsó állomását. A tavaszias időjárás kiváló körülményeket biztosított a sporteseményhez, ahol 369 nevezővel egy remek versenyt vezényeltek le a szervezők.

Ez a verseny lehetőséget adott arra, hogy az öt helyszínből és öt versenyből álló idei duatlon ranglistát egy jó helyezéssel átírják az induló sportolók. A DMTK-KVSE öt félegyházi triatlonistája indult ezen a megmérettetésen és újabb nagyszerű eredményekkel tértek haza.

A gyermek kategóriában, a 2 km futás, 8 km kerékpár és 1 km futás teljesítése után Csontos Dóra a dobogó legfelső fokára állhatott, Vincze Nádja pedig a 8. helyen végzett.

Az ifik között Fricska Anna megszerezte a legjobbnak járó aranyérmet, amivel az idei ifi korosztályos duatlon ranglista 2. helyére ugrott, míg Csontos Fanni remek időeredménnyel a 12. helyen ért célba.

Fricska Fanni junior kategóriában indult és teljesítményével a 6. helyezést harcolta ki.

– A csapattársam, Papp Laura az eddigi eredményeivel már bebiztosította a ranglistán az 1. helyét, most rajtam volt a sor, hogy egy jó versenyzéssel beállítsam a végső sorrendet. A mostani 1. helyezésemmel az országos duatlon ranglista 2. helyére kerültem – mondta a verseny után Csontos Dóra.

A felkészülésben Bozsó István és Nagy Viktor edzők segítették a fiatal versenyzőket.
 

Kövessen minket a Facebookon is!