Helyi hírek 2018. október 7. 11:30

Nem mindennapi kihívást teljesítettek a félegyházi tűzoltók

Képgaléria
Nem mindennapi kihívást teljesítettek a félegyházi tűzoltók
Az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők a IV. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságra, hogy ismét meghódítsák a kecskeméti Vízmű-dombot és teszteljék teljesítőképességük határait. A résztvevőknek jól átgondoltan kellett megtervezniük a nem mindennapi feladatok végrehajtását. Mind a női, mind a férfi versenyzők igen felkészülten, edzetten és harcra készen érkeztek az október negyedikén, Kecskeméten tartott megméretésre.

Az erőpróba első része a maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), második része pedig a teljes védőfelszerelésben egy gyorsan emelkedő dombra való felfutásból (RUN) állt. A fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A fekvenyomás befejezése után öt percen belül teljes védőfelszerelésben (bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben), hátukon acélpalackos légzőkészülékkel, és két tömlővel a kézben álltak a futás rajtjához, és vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Egy háromszázötven méteres sík és egy szintén háromszázötven méteres emelkedő szakasz várt a versenyzőkre, körülbelül ötven méter szintkülönbséggel. A védőfelszerelés összsúlya, amellyel a távot teljesíteni kellett, megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. Ezt a nem mindennapi kihívást az országból több mint félszázan – nők és férfiak egyaránt – teljesítették.

A tűzoltók a munkájuk során sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk, vagy a fizikai állóképességüket teszi próbára egy-egy feladat. Az aktív sportolás, a versengés és az egészséges életmód hozzájárul, hogy az ember kritikus helyzetekben is jól tudjon teljesíteni. Ez a verseny remek alkalmat teremtett a pszichikai és a testi teljesítés maximumának megtapasztalására. A rendezvény egészségügyi biztosítását a Kecskeméti Mentőállomás mentősei látták el.

Köszönik a támogatóknak - Félegyházi Pékség, Nutriversum, Colosseum Fitness, - a felajánlásokat: az egészséges táplálékot és a versenyzésre alkalmas sporteszközöket és a díjakat!


A verseny egyéni eredményei:

30 év alatt:

I. hely: Gróf Dávid Kecskemét HTP

II. hely: Farkas Zsolt Kiskunfélegyháza HTP

III. hely: Szőke Dániel FKI

 

30-40 év között:

I. hely: Csernák Zsolt Kiskunhalas HTP

II. hely: Rapcsák János Baja HTP

III. hely: Tóth Péter Kiskunfélegyháza HTP

 

40 év fölött:

I. hely: Baráth Attila Hajdú-Bihar MKI (Püspökladány HTP)

II. hely: Varju Zsolt Mezőtúr HTP

III. hely: Szuprics Ferenc Paks KvK

 

Nők:

I. hely: Rácz Andrea Tolna KvK

II. hely: Siska Odett Győr-Moson-Sopron MKI 

 

Abszolút legjobb:

I. hely Csernák Zsolt Kiskunhalas HTP

II. hely Baráth Attila Hajdú-Bihar MKI (Püspökladány HTP)

III. hely Gróf Dávid Kecskemét HTP

 

A verseny csapateredményei:


I. hely Bács-Kiskun MKI

Csernák Zsolt

Gróf Dávid

Kókai János

Rapcsák János

 

II. hely FKI – Észak-Budai KvK – III. ker. HTP

Barta László

Szőke Dániel

Molnár Norbert

Balázs Mihály

 

III. hely Kiskunfélegyháza HTP

Farkas Zsolt

Tóth Péter Attila

Karsai Imre

Luchmann Péter

 

Fotó: Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy
 

Kövessen minket a Facebookon is!