Helyi hírek 2018. október 8. 10:00

Rendhagyó, szabadtéri fogadóóra-sorozatot indított az MSZP helyi szervezete

Képgaléria
Rendhagyó, szabadtéri fogadóóra-sorozatot indított az MSZP helyi szervezete
"Járni fogjuk a várost és rendszeres köztéri fogadóórákon fogjuk begyűjteni a félegyháziak kéréseit, javaslatait." – ezzel kezdte október 5-én sajtótájékoztatóját Eszik Bence, aki a helyi MSZP elnökhelyetteseként a félegyházi piac előtt várta beszélgetésre a helyieket és a vonzáskörzet lakóit.

A kitelepülés során elmondta:  - Egy kávé mellett beszélgetve sok tucatnyi tanácsot és megrendelést gyűjtöttünk már be a választóktól az első fogadóóránkon. A selymesi szülők külön kérték, hogy a város más körzeteihez hasonlóan, hosszú évek mulasztása után náluk is hozzanak létre egy közösségi teret, játszóteret. A selymesi szülők aláírásgyűjtésbe is kezdtek a cél mielőbbi elérésért, amit itt a fogadóórákon is bárki támogathat aláírásával.

A rendhagyó fogadóra alkalmat teremt arra is, hogy országos ügyekben is kikérjük a félegyháziak véleményét, így első alkalommal az európai ügyészséghez való csatlakozásért álltunk ki.  Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja Magyarország európai ügyészséghez való csatlakozásáról szóló aláírásgyűjtést, amelyet Hadházy Ákos független képviselő indított. Nemcsak a városban, hanem megyei szinten is a kezdeményezés mellé álltunk.

Eszik Bence hangsúlyozta: azért kell csatlakoznia Magyarországnak az európai ügyészséghez, mert jelenleg az uniós források nem jutnak el az emberekhez, a pénzt "ellopják". Az emberek ezzel a kezdeményezéssel nemet tudnak mondani a korrupcióra és igent az Európai Unióra.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!