Helyi hírek 2018. október 10. 14:30

Vitaminokban az egészség

Képgaléria
Vitaminokban az egészség
Az úgynevezett pre- és probiotikumokról kaptak érdekes és hasznos információkat az érdeklődők a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény félegyházi házigazdája Kissné Varga Ilona volt. Az elhangzottak részben a Szegedi Orvostudományi Egyetem kutatócsoportjának kutatási eredményeire épültek.

Mint elhangzott, a pre- és probiotikumok nélkülözhetetlenek szervezetünk védekezőrendszere számára. S bár rengeteg az elérhető információ e témában, nem könnyű eligazodni az egymásnak sokszor ellentmondó adatok és publikációk között. A probiotikum fontossága egyebek mellett abban mutatkozik meg, hogy megakadályozza a kórokozók elszaporodását az emésztőrendszerünkben, serkenti az immunrendszert, és jótékony hatással van az anyagcserére is.

A prebiotikumokról talán kevesebbet hallunk, pedig ezek is lényeges szerepet töltenek be az egészségünk és a jó közérzetünk megőrzésében többek között azzal, hogy az úgynevezett „jótékony baktériumok” szoporodását támogatják. A pre- és probiotikumok egyensúlyát helyes táplálkozással segíthetjük, de étrendkiegészítőket is bevethetünk az egészségünk megőrzése érdekében.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!