Helyi hírek 2018. október 8. 11:30

Több százan az ötödik Mezgé pikniken

Képgaléria
Több százan az ötödik Mezgé pikniken
Több százan látogattak ki a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium családi piknikjére október 6-án. Az 5. alkalommal megrendezett program nem véletlenül vált népszerűvé a város és vonzáskörzete lakói körében, hiszen felsorolni is nehéz lenne mennyi lehetőség, program várta a gyerekeket és szüleiket. Megismerkedhettek a mezőgazdasági gépekkel, simogathatták a tanulók gondozásában élő állatokat, lovagolhattak, kocsikázhattak is, valamint figyelemmel kísérhették a megyei díjlovas bajnokság fordulóját. Istállókiállítás is várta a közönséget, ahol a lovak szálláshelyén mutatták be az általános iskolások rajzait, festményeit, amelyeken a lovakkal, kedvenc háziállataikkal, és a természetvédelemmel kapcsolatos érzéseiket osztották meg.

Az Izgő-mozgó tánccsoport kulturális programról is gondoskodott, de éhen sem maradhattak a piknik látogatói, hiszen a szervezők finom bográcsban főtt birkapörköltet kínáltak. Emellett a tangazdaság zöldségtermékeiből, bio üdítőitalaiból, és a tanvágó finom késztermékeiből is lehetett vásárolni.

A rendezvény kapcsán Rózsa Pál igazgató elmondta, hogy fontosnak tartják a piknik évenkénti megrendezését. Intézményük országos szinten élenjárva olyan adottságokkal rendelkezik a gyakorlati oktatás és az elméleti képzés területén is, ami egyedülálló a gazdálkodást, lovászatot hivatásul választó fiatalok számára.

A tangazdaságot 25 év alatt építették fel, hogy olyan lehetőségeket tudjanak kínálni, amit már érdemes megmutatni a nagyvilágnak egy piknik keretében is – tette hozzá.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!