Helyi hírek 2018. október 10. 16:00

Megbékélve az idős korral

Képgaléria
Megbékélve az idős korral
Ismét színes programokkal várta Jakabszállás Község Önkormányzata október 5-én az idősek napi rendezvényére a község 66 éven felüli nyugdíjasait. A színpadi műsorok és a közös ebéd lehetőséget adott az egymással való találkozásra, a kikapcsolódásra, a rendezők részéről pedig az idősek iránti tisztelet és őszinte hála kifejezésére.

Az idősek köszöntése egy sok évvel ezelőtti hagyomány folytatásaként idén is nagy hangsúlyt kapott Jakabszálláson. A megjelenteket a képviselő-testület nevében Forczekné Tóth Csilla alpolgármester és Szabó György Róbert polgármester köszöntötte. A polgármester az idei ünnepi műsor kapcsán a család szerepét hangsúlyozta ki, mely szerinte az elsőbbségi rendben az első helyen kell, hogy álljon.

– Bár a fejlődést nem akadályozhatjuk meg, nem szabad mindig a világ után menni. A túlhajszoltság közepette is úgy kell élni, hogy az első helyen a család és a hit legyen – foglalta össze a polgármester, kihangsúlyozva: – Szükségünk van az öregekre. Az öreg szó szépen tükrözi az eltelt időt, mint az öreg tölgy, amelynek földbe ereszkedett gyökere táplálja a jövőt, a gyermekeinket.

Az ünnepi műsoron Horváth Márta, Szabó Józsefné és Meggyes János verssel köszöntötték kortársaikat, s a közös ebéd elfogyasztása után a nyugdíjas klub vidám műsora következett, akik mint mindig, most is ámulatba ejtő lelkesedéssel adták elő legújabb produkciójukat. Az előadás, miközben görbe tükörben mutatja be a nyugdíjasokat, példát is állít, és segítség lehet az olykor nehézségekkel küzdő, fájdalmas, magányos, vagy megtört embereknek sorsuk elfogadásában, hogy megbékélve azzal, képesek legyenek vidáman megöregedni.

A jókedvű pillanatok sorát gazdagította a rendezvény délutáni fellépője, Kothencz Lali is. Saját számokkal és közismert slágerekkel tette hangulatossá az ünnepi műsort, amely idén is erővel töltötte fel az időseket a hétköznapi gondok könnyebb elviselésére.

K. G.

Fotó: Nemes Imre
 

Kövessen minket a Facebookon is!