Helyi hírek 2018. október 16. 10:00

Körkérdés - Örül-e annak, hogy az első két órában ingyen parkolhat?

Képgaléria
Körkérdés - Örül-e annak, hogy az első két órában ingyen parkolhat?
Közlekedésbiztonsági okokból is pozitívnak ítélték meg az itt élők a belvárosi parkolók első kétórás ingyenes használatát. A megnövekedett autóforgalom miatt a központ környező kis utcáit egyre több autó lepte el, ami a közlekedést is nehezítette. Ebben várnak változást az autósok, akik immár az új parkolót is díjmentesen használhatják az első két órában.

Gondiné Csányi Mónika (35)

- Sok autó van a belvárosban, így mindenképpen jó kezdeményezés az ingyenes parkolás bevezetése a fizetős helyeken. Nem kell a zsúfolt, keskeny kis utcákban díjmentes parkolóhelyekre vadászni. Biztonságosabbá, kényelmesebbé válhat a közlekedés. Nagyon nehéz parkolni a központban, örülök annak, hogy bővültek a lehetőségek, de legalább még két nagyobb parkolóra lenne szükség a Kossuth utca környékén. Jó ötletnek tartom, hogy az első két órában díjmentes, még nem próbáltam ki az új parkolót, de minden bizonnyal segíti a gyors ügyintézést.

 

Nagy Zoltán (54)

- A belvárosi övezet kétórás díjmentességével javulhat a parkolási helyzet, remélem a parkolási morál is pozitív irányba változik. Akad, aki az új parkolóba is szabálytalanul, oldalt áll be. Kilátni tőle nem lehet, az utat elállja. Annyi autó álljon csak be, amennyi parkolóhely van. Emellett úgy gondolom, hogy két óra bőven elegendő az ügyes-bajos dolgok elintézésére.

 

Nánási Istvánné (71)

- Sokkal kényelmesebbé vált a parkolás a kétórás ingyenesség bevezetésével. Nem kell messzire menni a központtól a parkírozás miatt. Az új parkolót is igénybe veszem díjmentesen, a zsúfolt utcák helyett itt kultúráltan állhatok meg. Azok jártak rosszul, akik munkába járáshoz keresnek parkolót. Reggeltől estig ingyenesen nem állhatnak itt vele, ők továbbra is a kis zsúfolt díjmentes utcákat választják.

 

Vízi Józsefné (84)

- Szükség volt a belvárosi parkolási rend módosítására, az eddig fizetős parkolók több esetben félig kihasználatlanul álltak, az autósok az ingyenességet keresték. Rendszeresen használjuk az új parkolót is, ami fontos, azt két óra alatt el tudjuk intézni.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!