Helyi hírek 2018. október 12. 19:00

Óvodások rajzaival díszített pólókban futnak a szilveszteri futás résztvevői

Képgaléria
Óvodások rajzaival díszített pólókban futnak a szilveszteri futás résztvevői
A szilveszteri futást Kiskunfélegyházán idén 27. alkalommal rendezik meg. Az év utolsó napjára tervezett sporteseményről október 11-én tartott sajtótájékoztatót a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub elnöke Németh László és Balla László alpolgármester. A korai tájékoztatásnak oka volt. A december 31-ei sporteseményen ugyanis valamennyi résztvevőt egy olyan pólóval ajándékozzák meg, amelyet óvodásaink rajza ékesít. Hogy kiknek az alkotásai lesznek láthatóak, azt egy pályázat keretében döntik el. Az apróságoknak egy hónap áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék, és benyújtsák alkotásaikat „a család karácsonya”, valamint „a téli sportok” témakörben a szervezőknek.

A sajtótájékoztatón Balla László elmondta, hogy évről évre nő azoknak a száma, akik egy kis futással készülnek fel az óév búcsúztatására. A szilveszteri futást a város támogatásával idén már a 27. alkalommal rendezik meg. Az elmúlt évben egy új motiváció is megjelent a versenyen, a jótékonyság. A futók hozzájárulásának köszönhetően a Göllesz Viktor Általános Iskolát 205 ezer forint – sporteszközök vásárlására fordítható – összeggel támogatták.

Az idei találkozó is jótékony célt tűzött ki, amelyet vállalkozók is támogatnak. A Dél 100 Kft. például 600 pólót ajánlott fel, amelyekből minden induló kap egyet. De ez nem egy szimpla póló lesz, mert a futóversenyhez kapcsolódik az óvodásoknak kiírt rajzpályázat is. A legszebb rajzok díszítik majd a sportolók mezeit az év utolsó napján.

A szilveszteri futásra a legkisebbek ingyen nevezhetnek, a 10 év felettiek nevezési díja 500 forint lesz. A nevezési díjakból összegyűlt összeget a futóklub átadja az összevont óvodák igazgatóságának, hogy abból sportszereket vásárolhassanak – tette hozzá az alpolgármester.

Kövessen minket a Facebookon is!