Helyi hírek 2018. október 16. 16:00

Tisztázott kérdések

Tisztázott kérdések
A közelmúltban tett látogatást Kiskunfélegyházán – Kollár László vendégeként – Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Országgyűlési Képviselőcsoportjának vezetője, a párt elnökhelyettese. A városunkba érkező politikus egy zártkörű beszélgetésen tájékoztatta a Jobbik helyi szervezetének tagjait a választások óta eltelt időszak eredményeiről.

Kollár László, a Jobbik helyi szervezetének elnöke lapunknak elmondta, hogy a párt a jövőben különös figyelmet szeretne fordítani a párton belüli élő kapcsolatokra, amelynek példájaként Gyöngyösi Márton, személyesen tartott beszámolót a tagoknak.

A Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a választásokat követő távozási hullám után tagságuk mára stabilizálódott, a tagok száma folyamatosan nő, és a Jobbik által alakított új szervezetek egy megerősödő párt képét vetítik előre.

A találkozó keretében szó esett a Jobbik egyenlő munkáért egyenlő bért szlogennel elindított béruniós kezdeményezésének eredményeiről is, ami alapvető célját elérte azzal, hogy felhívta az EU figyelmét a nyugati és keleti tagállamok közötti társadalmi, gazdasági és demográfiai értelemben feszültséget okozó, a munkaerő elvándorlást mozgató bérszakadékra. Kezdeményezésük hatására az Európai Bizottság a bérfelzárkóztatás kérdését beemelte egy – az uniós állampolgárokhoz forduló – konzultációjába.

A napi politikai hírek középpontjában álló Sargentini-jelentés komoly és fajsúlyos megállapításai is előtérbe kerültek a megbeszélésen. A politikus leszögezte, hogy bár a médiában a bevándorlással szemben tett megállapítások kapnak kiemelt figyelmet, a jelentés fő tartalmi elemei a magyarországi jogállamiság helyzetéről és a demokráciáról szólnak, és azzal kapcsolatban fogalmaznak meg nagyon komoly kritikákat a kormánnyal szemben. A hazánkat érintő következmények tekintetében azonban csak elméleti lehetőségként látja a két legsúlyosabb szankció alkalmazását Magyarországgal szemben, mivel annak életbe lépéséhez egyhangú döntést kellene hozniuk az EU tagállamok kormányfőinek.




 

Kövessen minket a Facebookon is!