Egészségügy 2018. október 15. 17:00

Sokan élnek az ingyenes csontsűrűség-vizsgálattal

Sokan élnek az ingyenes csontsűrűség-vizsgálattal
Ingyenes csontsűrűség-vizsgálatra van lehetőség ezen a héten, október 20-áig a félegyházi városi kórházban. Mivel erre legközelebb Kecskeméten van lehetőség, ott pedig igen hosszú a várakozási idő, a félegyházi lakosok igen nagy számban végeztették el már az első napon az egyébként néhány perces, teljesen fájdalommentes vizsgálatot.


Zsígó Istvánné

Zsígó Istvánné számára fontos csontjai állapotának folyamatos ellenőrzése, rendszeresen szedett gyógyszerei ugyanis befolyásolhatják azok állapotát. Nagyon örült, hogy így nem kell Kecskemétre utaznia, ráadásul szinte azonnal elvégezték a vizsgálatot.


Kasza Józsefné

Kasza Józsefné utoljára pár évvel ezelőtt járt csontsűrűség-vizsgálaton, és sajnos nem volt kedvező az eredmény. Nagyon örült, hogy ezúttal helyben el tudott menni a szűrésre, hogy kiderüljön, milyen állapotban vannak a csontjai.


Kocsis Mihály Károlyné

Kocsis Mihály Károlyné is fontosnak tartja a rendszeres szűrést, így azonnal élt a kínálkozó lehetőséggel.


Keserű László Imréné

Keserű László Imréné első alkalommal vett részt ilyen vizsgálaton, őt is az egészségtudatosság, valamint helyben kínálkozó lehetőség vonzotta.

A csontritkulásszűrés az I. számú reumatológiai szakrendelésén érhető el, a diszpécserszolgálattal szemben, hétfőtől csütörtökig 9-től 15, pénteken 9-től 12 óráig. Háziorvosi beutaló nem szükséges.

A szűrővizsgálat különösen ajánlott azoknak, akik még soha nem jártak csontsűrűségmérésen, a 30 évnél idősebb csukló, vagy lábtörésen átesetteknek, a 40 év felettieknek, a menopauzával érintett, és a nőgyógyászati nagyműtéten átesett nőknek.

V. B. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!