Helyi hírek 2018. október 20. 10:00

Izmos gondolatok a Betűbölcsiben

Képgaléria
Izmos gondolatok a Betűbölcsiben
Betűbölcsit tartottak október 16-án a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A meghívott vendég Oláhné Marcényi Judit gyógytornász volt. Az érdeklődők a gerincet és a vázrendszert érintő izomerősítés fontosságára kaptak hasznos információkat.   

Oláhné Marcényi Judit nagyon érdekes és hiteles előadást tartott a szülést utáni izomfejlesztésről, illetve a mindennapjaink során sajnos már hétköznapi vált gerincet érintő betegségekről. A vázrendszerünket igénybe vevő, helytelen testtartás nagyon sok gondot tud okozni a szülést követően. A gyerekágyas időszakban a nők csak a babára – kevésbé magukra – tudnak figyelni. Pedig már ebben az időszakban is apránként adagolva szoktathatjuk az újra mozgáshoz az izmainkat.

A szülés megterheli az összes izmot, az intim izmokat főleg. Ezek erősítésére rengeteg alternatíva áll rendelkezésre, csupán arra kell figyelnünk, hogy szakember által tanácsolt gyakorlatokat alkalmazzunk. Ezek a gyakorlatok csupán napi pár percet vesznek igénybe, de a hatásuk annál fantasztikusabb. Egészen kisiskolás koráig a gyermeknek szüksége lehet az anyák emelő erejére. Ez kifejezetten megterhelő az össze ízület számára. Az ízületek kímélése érdekében ajánlatos elsajátítani a helyes emelés és tartás technikáját.  

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!